National

Percheziții în Prahova privind dosarul certificatelor false de vaccinare anti-Covid-19

Publicat: 14 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Percheziții în Prahova privind dosarul certificatelor false de vaccinare anti-Covid-19
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova vor aduce la audieri aproximativ 40 de persoane privind eliberarea de certificare false de vaccinare anti-Covid-19

Joi, 14 octombrie 2021, mai mulți procurori de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova fac percheziții în județ din cauza unui dosar cu privire la certificatele false de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Mai multe persoane de interes din dosarul respectiv vor fi aduse la audieri.

Percheziții în dosarul pentru obținerea certificatelor false de vaccinare în Prahova

Conform unor surse judiciare, mai mulți procurori din Prahova realizează astăzi, 14 octombrie 2021, percheziții în județ, privind dosarul ce are în vedere obținerea mai multor certificate false de vaccinare anti-Covid-19.

Descinderile au loc atât în zonele rurale cât și în anumite orașe, acestea fiind zone de interes pentru anchetatori. Oamenii legii au început să urmărească activitatea infracțională încă din luna iunie a acestui an și sunt așteptați la audieri 40 de persoane.

Amintim faptul că la începutul lunii septembrie, Ministrul de Interne, Lucian Bode a informat că mai multe de 450 de persoane au fost puse sub cercetare și peste 200 de dosare penale au fost deschise pentru eliberare de certificare false de vaccinare împotriva noului coronavirus, informații de fals informatic, material și intelectual.

„IGPR și Inspectoratul General al Poliției de frontieră, cele două structuri au în lucru în acest moment aproximativ 200 de dosare penale, în care sunt cercetate aproximativ 450 de persoane pentru presupuse infracțiuni de corupție, fals intelectual, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat Lucian Bode.

Tot Lucian Bode a mai spus că aceste percheziții nu vor înceta, întrucât acest fenomen să nu ia amploare iar infractorii vor fi pedepsiți.

„Vom continua aceste acțiuni, îmi doresc să eradicăm acest fenomen, va fi sigur imposibil, dar dimensiunea și cifrele pe care le-am prezentat arată implicarea structurilor MAI în eradicarea acestui fenomen”, a mai spus ministrul de Interne.

Florin Cîțu reacție cu privire la certificatele false de vaccinare anti-Covid-19

Referitor la această situație, Florin Cîțu a susținut o conferință de presă pe subiectul certificatelor false de vaccinare anti-Covid-19, afirmând că nu va avea niciun fel de toleranță pentru această situație.

„Al doilea subiect vaccinarea. Este clar că avem un număr în creştere de persoane infectate şi aici trebuie să fim foarte atenţi. Campania de vaccinare trebuie să continue. Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a afirmat Florin Cîţu, la videoconferinţa de joi cu prefecţii şi reprezentanţii DSP de la Palatul Victoria.

Mai mult decât atât, tot acesta a încurajat autoritățile să continue să se implice în aceste investigații pentru care cei vinovați să fie prinși iar fenomenul să fie oprit.

„Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. Au fost câteva situaţii şi de aceea trebuie să ne implicăm direct. Ştiu că aţi făcut tot felul de acţiuni. E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a conchis Cîţu.

Adauga un comentariu