Local

Pericol de îmbolnăvire în mijloacele de transport public din Iași. Călătorii se înghesuie în autobuzele și tramvaiele CTP la orele de vârf

Publicat: 14 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pericol de îmbolnăvire în mijloacele de transport public din Iași. Călătorii se înghesuie în autobuzele și tramvaiele CTP la orele de vârf
Autobuzele și tramvaiele CTP Iași sunt pline de călători care stau înghesuiți în ciuda măsurilor de distanțare socială

În mijloacele de transport public CTP Iași, măsurile impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii SARS-CoV-2 sunt cu greu respectate. Distanțarea socială este imposibilă în autobuzele și tramvaiele care circulă pe cele mai aglomerate trasee din municipiul Iași

Situația îngrijorătoare a creșterii numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în municipiul Iași se pare că nu împiedică călătorii să se înghesuie în mijloacele de transport public. Mai ales la orele de vârf, autobuzele și tramvaiele Companiei de Transport Public Iași (CTP) sunt pline, în special de pensionari, iar oamenii stau lipiți unul de celălalt pe durata călătoriei. Stațiile sunt tot mai aglomerate, iar autobuzele și tramvaiele își fac apariția tot mai greu. Pensionarii continuă să fie cei mai numeroși călători prezenți în stații și în mijloacele de transport public, iar ieșenii se plâng de condiții și de riscurile la care se expun călătorind astfel.

„Sunt prea puține autobuze și tramvaie. Ar trebui să fie puse mai multe pe trasee, să vină mai des în stații. Pensionarii sunt în tramvaie la orice oră din zi, dar parcă la orele dimineții și de pe la 12 până la 15 sunt cei mai mulți, zici că toți au ieșit atunci din casă. De când ne plângem de problema aceasta și nu s-a făcut nimic. Copiii trebuie să ajungă la școală, alții la serviciu, ca să ajungă la timp, se înghesuie cum pot”, a declarat un ieșean.

Aglomerația din mijloacele de transport public din Iași va fi rezolvată după aducerea celor 21 de autobuze

CTP Iași a finalizat la începutul acestei luni contractul de achiziționare a 21 de autobuze second-hand. Autobuzele vor fi folosite pe perioada lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai și pentru a suplimenta numărul celor dispuse pe traseele cele mai aglomerate din municipiul Iași. Cele 21 de autobuze se vor aduce din Olanda, însă sunt probleme cu circulația persoanelor pentru că ambele țări sunt zone roșii, cu un număr mare de infectări cu COVID-19. Așadar, singura soluție a celor de la CTP Iași pentru situația actuală este în așteptare. Mijloacele de transport public vor acoperi următoarele tronsoane: 5 Drumuri – Nicoriță, Bucșinescu – Calea Chișinăului, Piața V. Săhleanu – Țuțora și 2 Băieți – Dancu.

„Toate mijloacele de transport disponibile sunt la stradă. Știm problema și tocmai de aceea am decis să achiziționăm autobuze rulate. Însă, din cauza restricțiilor de circulație a persoanelor între țări, deocamdată nu putem aduce cele 21 de autobuze. Facem tot posibilul să le aducem cât mai curând posibil”, a declarat Andreea Barna, purtător de cuvânt al CTP Iași.

Peste 40 de angajați ai CTP Iași au fost infectați cu SARS-CoV-2

De precizat faptul că CTP Iași a înregistrat de la începutul pandemiei și până în prezent un număr de 42 de angajați infectați cu SARS-CoV-2. Primul caz a fost sesizat acum două luni și jumătate. Cel mai mare focar de infecție în rândul angajaților instituției a fost înregistrat în luna iulie în cadrul personalului TESA. Atunci au fost infectați cu COVID-19 11 angajați. După depistarea focarului de infecție în rândul personalului administrativ au fost ulterior confirmați pozitiv cu noul coronavirus un număr de patru șoferi de autobuz angajați ai CTP Iași.

Adauga un comentariu