Eveniment-Social

Perioadă intensă și importantă pentru managerii instituțiilor de cultură din Iași. Care este motivul

Publicat: 24 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Managerii unora dintre cele mai importante instituții culturale sunt în plină evaluare a activității. Este vorba despre entitățile aflate în coordonarea Consiliului Județean Iași (CJI). Dan Doboș, director al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi”, și prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, director al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iași, au fost primii evaluați. Ambii au primit calificativul maxim, anume foarte bine, pentru activitatea prestată până acum

Zilele acestea, managerii unora dintre cele mai importante instituții culturale sunt în plină evaluare a activității. Este vorba despre entitățile aflate în coordonarea Consiliului Județean Iași (CJI). Deja, prin fața Comisiilor de evaluare ale CJI au trecut: joi, 19 martie 2020 – Dan Doboș, director al Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi”, vineri, 20 martie, prof. univ. dr. Bujor Prelipcean, director Filarmonica de Stat „Moldova” Iași. Ambii au primit calificativul maxim, anume foarte bine, pentru activitatea prestată până acum. Pe de altă parte, ieri, 23 martie, a fost evaluat Ioan Holban, director al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul”.

Urmează ca astăzi, 24 martie, să fie evaluat Lucian Dan Teodorovici, director al Muzeului Național al Literaturii Române (MNLR). De asemenea, va fi evaluat și Adrian Ardeleanu de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT). Și Petre Șușu, coordonatorul Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte”, va fi evaluat luni, 30 aprilie. Pe de altă parte, la Școala Populară de Artă „Titel Popovici” urmează a se organiza concurs pentru un nou director. Evaluarea managementului este organizată în două etape, astfel:
a) prima etapă: analiza raportului de activitate; b) a doua etapă: susținerea raportului de activitate de către manager în cadrul unui interviu, desfășurat la sediul autorității sau al instituției. Comisiile de evaluare desemnate de Consiliul Județean sunt compuse din reprezentanți ai autorității, în proporție de o treime, și din specialiști în domeniul de activitate a instituției, în proporție de două treimi.

Adauga un comentariu