Local

Peste 1.700 de persoane se află încă în izolare la domiciliu, la nivelul județului Iași

Publicat: 13 mai 2020

Nu mai puțin de 1.754 de persoane se află încă în izolare la domiciliu, fără simptomatologie, la nivelul județului Iași. Totodată, în spațiile special amenajate sunt plasate în carantină 459 de persoane.

„Un număr de 1.754 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 187 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 459 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 44 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi au efectuat un număr de 240 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.700 lei.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu