Economic Local

Peste 100.000 de euro pentru curățenia din clădirea Universității de Medicină și Farmacie din Iași

Publicat: 17 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 100.000 de euro pentru curățenia din clădirea Universității de Medicină și Farmacie din Iași
UMF Iași alocă fonduri pentru serviciile de curățenie

UMF Iași caută firme de curățenie care să păstreze serviciile pentru încăperile din clădirea Nicolae Leon. Licitația este organizată la finalul lunii septembrie 2019. Oferta cu prețul cel mai scăzut va fi aleasă de comisia de evaluare în cadrul procedurii

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Gr.T.Popa” organizează noi achiziții. Astfel, pe data de 27.09.2021 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de curățenie, contract estimat la o valoare de 517.464 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Contractul va fi derulat pe o perioadă de 24 de luni de la semnare. Serviciile de curățenie vor fi asigurate la clădirea Nicolae Leon, de pe strada Grigore Ghica Vodă, nr.13, imobil cu regimul de înălțime S+P+M+12E.

„Curățenie zilnică: curățarea și spălarea pardoselilor – manuală (obligatorie) sau mecanizată (opțională); curățarea și spălarea scărilor interioare și exterioare (de câte ori este nevoie); curățarea și spălarea balcoanelor (de câte ori este nevoie); colectarea și evacuarea deșeurilor la locurile amenajate; înlocuirea sacilor menajeri din coșurile de gunoi; spălarea și dezinfectarea grupurilor sanitare (cabine, lavoare, oglinzi, pervaze, faianță); curățarea ușilor interioare prevăzute cu geamuri (de câte ori este nevoie); aerisirea spațiilor; golirea și curățarea scrumierelor din locurile de fumat (exterioare)”, se arată în caietul de sarcini.

Pentru curățenia zilnică trebuie asigurat un număr de 6 persoane. Și Direcția Silvică Iași a căutat firme de curățenie.

Firma câștigătoare trebuie să asigure necesarul de materiale

Nu în ultimul rând, firma contractată trebuie să asigure și servicii pentru curățenia săptămânală sau lunară.

„Prestatorul va asigura toate materialele necesare efectuării tuturor activităților de curățenie și întreținere, respectiv îndeplinirea contractului de prestări servicii de curățenie: saci menajeri, găleți, mopuri, lavete, detergenți pentru suprafețe, detergenți pentru mobilier, detergenți pentru sticlă, perii wc etc. Se vor folosi substanțe omologate, fără toxicitate pentru oameni și animale, însoțite de certificate de conformitate. Pentru produsele folosite se vor prezenta fișe tehnice. Pentru produsele chimice utilizate, la cererea beneficiarului, vor fi transmise în copie certificatele de calitate precum și reglementările legale necesare, după caz. Echipamentele asigurate și utilizate de către prestator pentru curățat, aspirat și spălat trebuie sa fie cu un nivel scăzut de zgomot. Prestatorul va asigura utilizarea de marcaje «Podea udă» și a altor indicatoare de avertizare, în scopul informării și prevenirii accidentelor tuturor persoanelor prezente în clădire”, se arată în documentația procedurii.

DNA Iași a primit opt oferte pentru furnizarea serviciilor de curățenie

Totodată, și Direcția Națională Anticorupție (DNA) a alocat sume pentru serviciile de curățenie ce vor fi prestate la sediile din teritoriu. Recent, la licitația organizată pentru lotul de la Iași au fost depuse nu mai puțin de opt oferte din partea societăților Galano Prest SRL (Cluj), Cristem Serv SRL (București), Alpinpolaris SRL (Iași), Invest Milenium SRL (Bacău), Terra Clean Service SRL (Tulcea), K1 Tot SRL (București), Isis Comprest SRL (Bârlad) și AKT Ses SRL (Iași).

Pentru cele 15 servicii teritoriale din țară a fost alocată suma de 3.028.656 lei, fără TVA, ce ar urma să fie cheltuită printr-un acord-cadru cu o durată de 48 de luni. Pentru DNA Iași a fost alocată suma de 248.832 lei, fără TVA, adică 50.000 de euro. Conform descrierii contractului, spațiile interioare ale DNA Iași de pe strada C.A. Rosetti, nr.18, au o suprafață totală de 720 de metri pătrați. Clădirea a fost compartimentată în 19 birouri, grupuri sanitare formate din 7 cabine WC și 7 lavoare, holuri. Totodată, și Compania de Transport Public a desemnat o firmă care să se ocupe de curățenia din mijloacele de transport.

Adauga un comentariu