Local

Peste 100 de gravide minore au născut în acest an la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Acest fenomen a luat amploare în ultima vreme. Dr. Răzvan Socolov: „Aproximativ 12 la sută dintre pacientele care nasc la maternitate sunt minore”

Publicat: 30 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 100 de gravide minore au născut în acest an la Maternitatea Elena Doamna din Iași. Acest fenomen a luat amploare în ultima vreme. Dr. Răzvan Socolov Aproximativ 12 la sută dintre pacientele care nasc la maternitate sunt minore
Peste 100 de gravide cu vârsta sub 18 ani au născut la Maternitatea "Elena Doamna"

Cea mai tânără gravidă care a născut la Maternitatea „Elena Doamna” în anul 2021 a fost o fată de doar 13 ani. Aproximativ 12 la sută dintre gravidele din Iași care au născut în decursul acestui an au fost minore. Medicii ieșeni au precizat că cele mai multe dintre mamele minore provin din mediul rural

Peste 100 de minore au născut în acest an la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași! Dintre acestea, cea mai tânără a fost o copilă de doar 13 ani. Medicii ieșeni se confruntă cu un număr mare de mame minore, cele mai multe provenind din mediul rural. Rata minorelor gravide se menține crescută în ultimii ani, fiind de aproximativ 12 la sută.

„Pe parcursul anului 2021, la Maternitatea «Elena Doamna» din Iași au născut 116 gravide cu vârsta sub 18 ani. Cea mai tânără din cele peste o sută de mame minore a fost o fată de 13 ani. Procentul în cazul gravidelor minore este de aproximativ 11,12 la sută. Cele mai multe dintre minorele gravide provin din mediul rural. În continuare se menține un procent destul de mare al gravidelor minore”, a declarat prof. dr. Razvan Socolov, șef de secție Obstetrică a Maternității „Elena Doamna” din Iași.

Amintim că, în edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat situația de la Maternitatea „Elena Doamna” a unei gravide în vârstă de 17 ani. Adolescenta era la prima naștere și provine dintr-un sat din județul Iași. Numărul mamelor minore a fost cu mult mai mare deoarece alte zeci de gravide au născut și la Maternitatea „Cuza Vodă”.

O adolescentă de 15 ani a născut după ce a fost violată de unchiul său

Reporterii BZI au prezentat în edițiile anterioare mărturia cutremurătoare a mamei care a aflat că fiica sa de doar 15 ani a rămas însărcinată în urma unui viol. Durerea a fost și mai mare când copila i-a spus că cel care a lăsat-o gravidă este chiar unchiul, fratele femeii, Constantin Cojocaru. Irina Trif, mama adolescentei din județul Iași, a povestit cu lacrimi în ochi chinurile prin care a trecut fiica sa, care avea atunci 15 ani. Copila a născut în urmă cu câteva luni, după ce a fost violată chiar de unchiul său, Constantin Cojocaru, în vârstă de 34 de ani. Ororile au avut loc în comuna Probota din județul Iași. Mihaela a ascuns totul și nu și-a revenit nici acum din șoc.

Irina Trif a aflat prin ce a trecut fiica ei și că este însărcinată abia când copila a ajuns la maternitate să nască. Povestea teribilă a ieșit la iveală în fața medicilor, spusă chiar de minora care urma să devină mamă. Speriată în urma celor întâmplate, Mihaela nu și-a dorit copilul și nici nu a vrut să îl păstreze. Apropiații adolescentei au precizat că nu a fost un copil dorit, a fost o greșeală și din acest motiv nu l-a acceptat și nu a vrut să îl crească. Fetița în vârstă de 10 luni se află în grija unui asistent maternal de pe raza județului Iași și, potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția a Copilului (DGASPC) Iași, aceasta poate fi adoptată.

După ce a ieșit la iveală că bărbatul în vârstă de 34 de ani și-a violat nepoata de 15 ani, oamenii legii au constatat că individul ar fi vrut să o agreseze și pe o altă nepoțică. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Constantin Cojocaru la 7 ani de pușcărie, pentru viol și tentativă de viol.

Adauga un comentariu