Eveniment-Social

Peste 100 de societăți comerciale au fost verificate în weekend de polițiști! Totul a fost legat de COVID-19!

Publicat: 02 nov. 2020
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit sute de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate la o societate comercială

Controalele făcute de polițiștii din Iași sunt frecvente în ultima perioadă. De exemplu, în weekend, peste 100 de societăți comerciale au fost verificate, iar sancțiunile nu au întârziat să apară. Astfel, oamenii legii au împărțit zeci de amenzi pentru că ieșenii nu respectă regulile impuse de COVID-19

În weekend, polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 180 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 111 societăți comerciale și 14 mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 419 persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 109 amenzi în valoare de aproximativ 18.000 de lei, dintre care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

O femeie de 36 de ani a fost sancționată contravențional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață, din municipiul Pașcani. Un tânăr de 29 de ani a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o societate comercială din municipiul Iași.

Controalele vor continua în tot județul Iași până când numărul infectărilor cu COVID-19 va scădea

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială, iar masca este obligatorie

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Adauga un comentariu