Local

Peste 2.000 de ieșeni se imunizează împotriva Covid-19 în fiecare zi! Rata vaccinării se menține crescută de mai bine de o lună

Publicat: 01 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 2.000 de ieșeni se imunizează împotriva Covid-19 în fiecare zi Rata vaccinării se menține crescută de mai bine de o lună
Ieșenii au început din nou să se prezinte la vaccin! Aproximativ 3 mii de persoane au fost imunizate în doar 24 de ore

De mai bine de o lună, în Iași s-a observat o creștere a numărului de vaccinări împotriva Covid-19. De la debutul campaniei de vaccinare din decembrie 2020 și până ieri, s-au imunizat peste 600 de ieșeni. Doar în ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 2.000 de persoane în Iași. În perioada 1-2 decembrie 2021, la Spitalul Militar din Iași se va organiza un maraton de vaccinare pentru a menține crescută rata imunizării

Rata vaccinării împotriva COVID-19 se menține crescută de mai bine de o lună în Iași! Peste 2.000 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 într-o singură zi! Numărul imunizărilor împotriva COVID-19 a început să crească din nou, după ce medicii au făcut apeluri disperate către populație. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, care a început acum aproximativ un an, și până ieri, 30 noiembrie 2021, au fost administrate peste 600.000 de doze de vaccin.

Pe data de 29 noiembrie 2021 au fost vaccinate 2.012 de persoane, iar, dintre acestea, 460 au primit doza I și 674 de persoane s-au prezentat pentru rapel, iar 878 de persoane s-au vaccinat cu doza „booster”. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, în ultimele 24 de ore au fost administrate 207 de doze. De la începutul campaniei de vaccinare, 27 decembrie 2020, s-au înregistrat 473 de reacții adverse ușoare. În ultimele 24 de ore, echipajele mobile au realizat doar 26 de recoltări la domiciliu: 16 realizate de Direcția de Sănătate Publică Iași și 10 de Serviciul Județean de Ambulanță Iași.

Maraton de vaccinare împotriva Covid-19 la Iași

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Ministerul Apărării Naționale organizează în zilele de miercuri, 1 decembrie, și joi, 2 decembrie 2021, un maraton de imunizare împotriva Covid-19. Ieșenii sunt așteptați la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iași. Timp de 48 de ore, medicii ieșeni vor administra serurile Pfizer și Johnson & Johnson, tuturor celor care doresc să se imunizeze. În perioada 1-2 decembrie 2021 se va desfășura un nou maraton de vaccinare. Acesta se va desfășura în aceleași condiții ca și până acum. Se vor administra serurile Pfizer și Johnson & Johnson. Medicii vor fi prezenți 24 de ore din 24 și sunt așteptate cât mai multe persoane dornice să se imunizeze împotriva Covid-19.

La finalul lunii septembrie 2021 a început administrarea dozei 3

Marți, 28 septembrie 2021, a început administrarea dozei 3 a vaccinului împotriva COVID-19, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la doza a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager. Cea de-a treia doză este recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe, persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanele cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna. Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început pe data de 4 mai 2021, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, în acest moment, administrarea dozei de rapel. Programarea se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Adauga un comentariu