Local

Peste 3.700 de persoane se află în izolare la domiciliu și peste 70 în carantină, pe raza județului Iași

Publicat: 27 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 3.700 de persoane se află în izolare la domiciliu și peste 70 în carantină pe raza județului Iași
Bilanțul ieșenilor aflați în izolare la domiciliu și carantină

Peste 3.700 de persoane se află în izolare la domiciliu pe raza județului Iași și doar 73 de persoane plasate în carantină în spațiile special amenajate.

„Un număr de 3.711 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 17 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 73 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 19 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi, sunt înfiinţate 4 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 2 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ și IJJ au efectuat un număr de 2.170 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu