Local

Peste 300 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore și aproximativ 600 de pacienți internați în spitale! Așa arată situația COVID-19 în ultimele două luni în județul Iași

Publicat: 30 sept. 2021
Clădirea spitalului și virusul
Record de infectări în județul Iași și noi focare COVID-19 în spitalele ieșene

Municipiul Iași se află deja în scenariul portocaliu, depășind incidența de 3 la mie. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 300 de noi cazuri. De la debutul pandemiei și până ieri, 29 septembrie 2021, pe raza județului Iași au fost confirmate 47.761 de persoane infectate. Tot ieri, au fost înregistrate opt decese în rândul persoanelor infectate și aproximativ 600 de pacienți erau internați în spitalele din Iași

De la debutul pandemiei, numărul deceselor provocate de infectarea cu SARS-CoV-2 a ajuns la 1.033 în județul Iași. Doar în ultimele 24 de ore au fost raportate opt decese în rândul persoanelor infectate. Sunt persoane care au prezentat o formă gravă a bolii și au fost internate în secțiile ATI. De mai bine de două luni, în spitalele ieșene e forfotă mare din cauza numărului tot mai mare de infectări. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 47.761 de cazuri, 315 fiind raportate în ultimele 24 de ore. Paturile destinate pacienților COVID-19 sunt tot mai puține, din cauza numărului foarte mare de internări.

Cu greu se mai găsesc locuri pentru pacienți. Ieri, 27 septembrie 2021, erau internați aproximativ 600 de pacienți, iar 78 dintre aceștia se aflau în secțiile ATI, prezentând forme grave. Cele mai multe locuri ocupate în ATI erau la Spitalul de Neurochirurgie, 17 paturi, urmat de Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 15, care este spital exclusiv COVID-19. La Spitalul Municipal Pașcani – 7, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie – 4, Spitalul „Sfântul Spiridon” – 11, Spitalul Clinic CF Iași – 7; Spitalul de Recuperare Iași – 6; Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” – 4. Tot ieri, au fost externați 44 de pacienți.

Șaptesprezece focare depistate în județul Iași

De pe data de 23 august 2021 și până ieri, în județul Iași au fost depistate 17 focare în mai multe spitale, o mănăstire și la Direcția Generală de Asistență și Protecția Copilului Iași (DGASPC). Ieri, în județul Iași au fost depistate trei noi focare COVID-19. Direcția de Sănătate Publică Iași a raportat apariția unui focar la Grădinița cu program normal Hârlău, unde șapte persoane au fost confirmate pozitiv, dintre care șase angajați și un copil. În acest caz s-au luat următoarele măsuri: cei infectați sunt izolați la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie, iar grădinița are programul suspendat pentru 14 zile.

Un alt focar a fost depistat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, Iași, în secția Urologie, unde trei cadre medicale și patru pacienți sunt infectați. Toți pacienții sunt izolați în zona roșie, iar personalul pozitiv este izolat la domiciliu și este monitorizat de medicii de familie. Și la Căminul de Bătrâni Iași, șase persoane au fost infectate, dintre care o infirmieră și cinci beneficiari. Beneficiarii pozitivi au fost izolați în centru, iar infirmiera la domiciliu.

Primul focar a fost raportat la Mănăstirea Galata Iași

Primul focar din acest an a fost la Mănăstirea Galata, unde nouă măicuțe au fost infectate. Câteva zile mai târziu, pe 4 septembrie 2021, s-a depistat un focar la Institutul Regional de Oncologie Iași – secția îngrijiri paliative, 3 salarați + 1 pacient infectați. Alți doi pacienți au fost confirmați a doua zi, iar pe 7 septembrie 2021 s-a mai confirmat un pacient. În total, 3 salariați și 4 pacienți erau infectați. Tot la IRO a mai fost un focar COVID-19, în secția de hematologie, unde 5 pacienți erau infectați. Pe 14 septembrie 2021 a fost raportat primul focar de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, unde o infirmieră prezenta simptome specifice infectării.

În total, o infirmieră și șapte pacienți au fost confirmați pozitiv. În această unitate medicală s-a mai raportat un focar în secția 2 acuți, unde alți 3 pacienți și un angajat erau infectați, și un focar în secția 6 acuți, 3 pacienți. Alte focare au fost raportate la Spitalul CF, în blocul operator și secția oftalmologie, 5 medici și un pacient au fost declarați pozitivi; la Spitalul „Sf. Spiridon”, secția dermatologie – 5 pacienți și alți 7 și două cadre medicale în secția de oftalmologie; Spitalul de Recuperare – 1 medic și 6 pacienți, în secția de recuperare neuromotorie; Spitalul de Boli Infecțioase secția 4 – 3 medici. Ieri, 21 septembrie 2021, a fost raportat un focar și la sediul administrat al Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Iași.

Comentarii
  • Vrem sa stim:
    1.infectati-cati vaccinati,câți nevacc.
    2.decedati-cati de covid și cati din alte cauze.
    Pana nu transparentizati datele,nu va mai credem.

Adauga un comentariu