Local

Forfotă în spitalele ieșene! Peste 190 de ieșeni sunt internați cu COVID-19 și tot mai multe focare au fost depistate. Acesta este bilanțul județului Iași din ultimele două luni

Publicat: 20 sept. 2021
Clădirile spitalelor și virusul
Record de infectări în județul Iași și noi focare COVID-19 în spitalele ieșene

Bilanțul negru al infectărilor din județul Iași! În ultimele două luni, rata de infectare s-a dublat, iar în spitale este o forfotă continuă și nu mai sunt locuri libere. Medicii sunt în alertă. Ieri, 19 septembrie 2021, a fost înregistrat un nou record de infectări, 193 de ieșeni au fost declarați pozitivi. De la debutul pandemiei și până ieri, în județul Iași au fost confirmate 44.941 de cazuri

Forfotă în spitalele ieșene din cauza numărului tot mai mare de pacienți care au nevoie de internare. Medicii sunt nevoiți să găsească de urgență locuri în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din Iași. Ieri, 19 septembrie 2021, în județul Iași au fost confirmate 193 de noi cazuri de infectare. Rata îmbolnăvirii este tot mai crescută pe zi ce trece. Medicii ieșeni sunt în alertă și se așteaptă la ce e mai rău. Dintre cele peste 190 de persoane confirmate cu COVID-19, la niciuna nu a fost găsită noua tulpină Delta. Din cauza numărului mare de infectări, a crescut și rata persoanelor internate în spitalele din Iași. Numărul pacienților internați a ajuns la aproximativ 400. Acesta este cel mai mare număr de internări din acest an.

Peste 50 dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri în secțiile ATI, starea lor fiind una foarte gravă. Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 16 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, șase la Spitalul Municipal Pașcani, 14 la Spitalul de Neurochirurgie, două la Spitalul „Sfântul Spiridon”, șapte la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, un pat ATI la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, un pat la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” și trei paturi ATI la Spitalul Clinic „CF” Iași. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri au fost raportate trei decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de morți fiind de 986. Specialiștii au precizat că cel mai mare număr de decese este în cazul pacienților care ajung în stare foarte gravă la spital, deoarece se tratează acasă.

Pe 18 septembrie 2021 au fost imunizați peste 400 de ieșeni

Peste 400 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate sâmbătă, 18 septembrie 2021, în județul Iași. Astfel, 286 de persoane s-au vaccinat cu prima doză și doar 116 ieșeni s-au prezentat la rapel. În județul Iași au fost înregistrate cazuri în care persoanele nu s-au mai prezentat la rapel. Din diferite motive, acestea au refuzat administrarea celei de-a doua doze. Tot mai multe persoane aleg vaccinarea cu serul Johnson & Johnson, deoarece nu necesită rapel. De la debutul imunizării cu Johnson & Johnson, în județul Iași au fost administrate 26.280 de doze, 158 fiind administrate în ultimele 24 de ore. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în județul Iași s-au imunizat 441.846 de ieșeni și au fost înregistrate 469 de reacții adverse ușoare.

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, a fost depistat un nou focar de infecție la Spitalul „Sfântul Spiridon”

Direcția de Sănătate Publică Iași a depistat un nou focar COVID-19 la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” Iași, la Clinica Oftalmologie. În total, nouă persoane au fost declarate pozitiv: șapte pacienți și două cadre medicale. Măsurile luate în acest caz sunt: pacienții pozitivi a căror stare a permis, au fost externați și izolați la domiciliu; pacienții contacți au fost izolați într-un salon; au fost testate 32 de cadre medicale, s-a efectuat dezinfecția clinicii. Reamintim că la această unitate medicală au mai fost descoperite focare de infecție la Clinica de Dermatologie – cinci pacienți.

Comentarii
  • Nu mai bateti campii cu nr celor infectati este doar o statistica calculata nu dupa reguli stiintifice ci dupa cum doresc Autoritatile. Sa vedem daca cei 5000 de participanti la Congresul PNL sunt sau nu vaccinati cu cele 2 doze.

  • Iar te-o scapat tac-tu la tastatura… Cum se uita in alta parte, cum o cotigesti pe dupa sura. Da’ treci odata ghiavole si raneste la porc!

  • Spitalul de la Letcani nu este sigur pentru bolnavi si cadre medicale privinn securitatea la incendiu a instalatiilor electrice, a instalatiilor de oxigen si a cailor de evacuare a oamenilor. Spitalul are usile exterioare culisante neizolate termic si departate cu 2 cm de la pardoseala, intra frigul de afara, iarna trecuta au fost temperaturi de 14 – 17 grade in saloane. Bolnavii plateau sa li se aduca pături suplimentare. Containerele nu au ferestre, nu au calorifere, au instalatii de climatizare pentru clima din Turcia. Daca montezi calorifere electrice in prize nu stii daca nu se topeste instalatia electrica inglobata in pereti, turcii nu au dat schemele electrice. Spitalul a fost cumparat cu ochii inchisi de niste inconstienti care au irosit banii. Cu 13 milioane de euro se putea construi un spital adevarat din caramida, cu 150 de paturi.

Adauga un comentariu