Eveniment-Social

Peste 4.000 de persoane au fost verificate într-o singură zi de polițiști. Măsurile luate în lupta cu COVID-19 trebuie respectate!

Publicat: 24 nov. 2020
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițișii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 230 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 68 de societăți comerciale și 28 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate peste 4.000 de persoane

Măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 nu sunt respectate. Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 230 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 68 de societăți comerciale și 28 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate peste 4.000 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 174 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 30.000 de lei, dintre care 172 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (nepurtarea măștii de protecție) și două pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea. Astfel, un tânăr de 20 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o stație de autobuz, de pe raza municipiului Iași. De asemenea, un bărbat de 40 de ani a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-un magazin, din comuna Erbiceni.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
  • nu mai sunt infractori in libertate asa ca norma de amenzi trebuie realizata cumva

    la parlamentare puteti alege daca vreti in continuare masca, distantare, iesit din casa cu declaratie, politisti in civil sau uniforma – fashion police al mastilor si declaratiilor

Adauga un comentariu