Local

Peste 40 de locuri de parcare scoase la închiriat în Iași! Pont pentru șoferii din cartierele Nicolina și Dacia!

Publicat: 04 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 40 de locuri de parcare scoase la închiriat în Iași Pont pentru șoferii din cartierele Nicolina și Dacia
Direcția Exploatare Patrimoniu va gestiona unele licitații pentru 40 de locuri de parcare ce vor fi la închiriate în Iași în cursul acestei luni

Noi locuri de parcare vor fi scoase la închiriat în Municipiul Iași. În aceste zile, autoritatea locală va demara o procedură pentru mai multe spații de pe strada Sălciilor, din cartierul Nicolina, precum și de pe strada Strămoșilor, din cartierul Dacia

Mai multe spații de reședință pentru parcarea autoturismelor vor fi scoase la închiriat în perioada următoare. Serviciul Administrare Parcări, din cadrul Direcției Exploatare Patrimoniu (DEP), va derula 2 proceduri pentru unele zone din municipiu.

Licitațiile respective vor avea loc în cursul zilei de 7 aprilie 2022, dar și pe 14 aprilie 2022, la sediul de pe Șoseaua Națională a DEP Iași.

Locuri de parcare, închiriate în Iași

O licitație în acest sens va fi organizată pe data de 7 aprilie 2022, de la ora 11:00, la sediul Direcției Exploatare Patrimoniu. Este vorba despre 20 de locuri de parcare cu numerele 4, 15, 16, dar și de la 24 la 40, toate acestea fiind situate în parcarea de reședință de pe Strada Sălciilor, nr. 10. Drept de participare au locatarii din blocurile 825, 827, 828 și 833. Data-limită de depunere a dosarelor este 5 aprilie 2022, la ora 13:00.

Municipalitatea a mai dat unele locuri de parcare șoferilor din zona respectivă. În cursul acestui an, Primăria Iași a derulat deja câteva zeci de proceduri de acest fel pentru mai multe cartiere din oraș.

Spații destinate șoferilor, în cartierul Dacia

O altă licitație va avea loc pe data de 14 aprilie 2022, de la ora 11:00, tot la sediul DEP Iași, de pe Șoseaua Națională. De această dată este vorba despre 21 de locuri de parcare, cu numerele de la 8 la 13, dar și de la 15 la 29. Acestea sunt situate în parcarea de reședință de pe Strada Strămoșilor, nr. 65. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile DA7, DA8, DA9, DA10, DA11, DA16, DA17, DA18, DA19, Q8 și R8. Data-limită de depunere a dosarelor este 12 aprilie 2022, ora 13:00.

În cursul anului trecut, în zona Strămoșilor au fost închiriate și alte locuri de parcare. În prezent, în Municipiul Iași sunt circa 9.400 de locuri de parcare trecute ca reședință. Alte 1.000 sunt disponibile în cele 16 parcări publice din Municipiul Iași. Conform unui proiect al autorității locale, se caută și alte spații pentru a apărea noi parcări în oraș.

Sistem de notificare a locurilor de parcare din Iași

În toamna anului trecut, municipalitatea a lansat un sistem de notificare a locurilor de parcare disponibile din Iași. Astfel, șoferii vor vedea în ce zone publice din Municipiul Iași pot lăsa autoturismele.

Printr-un astfel de sistem, șoferii pot vedea în timp real ce locuri disponibile mai sunt în parcările din Municipiul Iași. Aplicația oferă și posibilitatea achitării locului de parcare respectiv. Proiectul vine în completarea unui sistem derulat prin SMS de pe urma căruia șoferii sunt notificați de restanțele pe care le au la bugetul local. În perioada următoare, Primăria va scoate noi locuri de parcare la închiriat, în Iași.

Adauga un comentariu