Local

Peste 60 de pacienți infectați cu coronavirus sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă. Cazurile noi care ajung în spitale au nevoie de suport de oxigen

Publicat: 01 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 60 de pacienți infectați cu coronavirus sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă. Cazurile noi care ajung în spitale au nevoie de suport de oxigen
Numărul pacienților infectați cu coronavirus decedați pe patul de Terapie Intensivă în spitalele din județul Iași crește simțitor de la o zi la alta

Pacienții infectați cu coronavirus care ajung în stare gravă în UPU SMURD Iași sunt repartizați cu greu în spitalele suport-COVID-19. Atât locurile cu suport de oxigen, cât și cele din secțiile de Terapie Intensivă se ocupă imediat ce sunt eliberate. Aproape 400 de pacienți sunt internați în unitățile medicale

La finalul lunii martie 2021, în cursul dimineții, nu mai erau locuri pentru pacienții cu necesar de oxigen. În Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași se aflau sub tratament trei pacienți care așteptau locuri cu oxigen pe flux mare. În județ erau confirmate 201 cazuri noi de coronavirus, iar șase pacienți au decedat în secțiile de Terapie Intensivă. De la debutul pandemiei COVID-19 și până pe 31 martie 2021 au fost confirmate 38.491 de persoane infectate cu coronavirus. În total, numărul deceselor a ajuns la 688. În județul Iași au fost efectuate 1.216 teste în perioada 30-31 martie 2021, iar 33 de persoane au fost externate din spitale.

Cinci paturi libere pentru pacienții care au nevoie de internare în secțiile de Terapie Intensivă

Ieri, 31 martie 2021, mai erau libere cinci paturi ATI în unitățile medicale din județul Iași: două paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, două la Spitalul de Neurochirurgie și un pat ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”. În spitalele suport COVID-19 mai erau libere 166 de paturi: 24 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, un pat la Spitalul de Pneumoftiziologie, 20 de paturi la Spitalul de Recuperare, 48 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 12 paturi la Spitalul Militar și 61 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Pe de altă parte, ieri erau ocupate 393 de paturi dintre care 61 de paturi ATI în spitalele suport COVID-19. Referitor la numărul paturilor ATI ocupate, ieri erau: 9 paturi ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, 7 la Spitalul de Pneumoftiziologie, 6 paturi ATI la Spitalul Municipal Pașcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 5 la Spitalul C.F. Iași, 17 la Spitalul de Neurochirurgie și 12 paturi ATI la Spitalul „Sf. Spiridon”.

Mii de ieșeni sunt izolați sau carantinați la domiciliu

Ieri, la nivelul Direcției de Sănătate Publică Iași, s-a raportat un număr de 2.200 de persoane care se aflau în izolare, iar 1.575 de persoane erau carantinate la domiciliu. De le începutul pandemiei și până în prezent, autoritățile au emis în total 39.464 de decizii pentru persoanele aflate în izolare și 38.458 de decizii pentru persoanele aflate în carantină. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistență medicală de specialitate, ieri erau ocupate paturile ATI. Alți 7 bolnavi confirmați pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în stația din unitatea medicală. La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” Iași, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistență medicală de specialitate, erau ocupate paturile ATI.

Peste 137.000 de vaccinări împotriva infecției cu coronavirus

În ceea ce privește solicitările de testare ale pacienților care prezintă simptomatologie specifică noului coronavirus, încărcate de medicii de familie pe platforma CAPESARO, în perioada 30 – 31 martie 2021, echipajele mobile au realizat 183 de recoltări la domiciliu. Mai exact, au fost realizate 156 de recoltări de DSP Iași, 21 de Serviciul de Ambulanță Județean Iași și 6 de Ambulanța Dacomed Iași.

În campania de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, în cadrul centrelor pentru imunizarea populației au fost efectuate 137.913 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 84.457 au fost vaccinate cu prima doză și 53.456 cu cea de-a doua doză. Pe data de 30 martie 2021 au fost vaccinate 1.978 de persoane, dintre care 613 persoane au primit prima doză și 1.365 de persoane au primit cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 273 de reacții adverse ușoare.

Adauga un comentariu