Eveniment-Social

Peste 7.000 de locuri disponibile în clasele pregătitoare din școlile din Iași – FOTO

Publicat: 26 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Peste 7.000 de locuri disponibile în clasele pregătitoare din școlile din Iași - FOTO
Peste 7.000 de locuri disponibile în clasele pregătitoare din școlile din Iași

Peste 7.000 de locuri sunt disponibile în clasele pregătitoare de la școlile din Iași. Părinții pot depune cererile de înscriere între 11 aprilie și 14 mai.

Clasa pregătitoare 2024. Peste 7.000 de locuri sunt disponibile în Iași

Circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, au fost făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean Iași (ISJ). Astfel, sunt disponibile 7.469 de locuri în clasele pregătitoare din județul Iași. Majoritatea acestora au fost distribuite la fel ca în anii precedenți.

Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, și Școala Gimnazială Titu Maiorescu scot câte 132 de locuri, echivalentul a șase clase pregătitoare.

În planurile de școlarizare ale Școlii Gimnaziale „Ion Simionescu”, Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”, Şcolii Gimnaziale „Bogdan Petriceicu Haşdeu” și Școlii Gimnaziale „Ștefan Bârsănescu” sunt prevăzute, pentru anul școlar 2024-2025, 5 clase pregătitoare, cu un total de 110 locuri.

La Școala Gimnazială „George Călinescu”, Școala Gimnazială „Ion Creangă” și Școala Gimnazială „Ion Ghica” vor fi 4 clase pregătitoare, respectiv 88 de locuri. Pentru anul școlar 2024-2025, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, una dintre cele mai „vânate” unități de învățământ, a propus 2 clase pregătitoare, respectiv 44 de locuri.

Mai puține locuri față de anul școlar în curs

În anul școlar 2023-2024 au fost scoase 7.650 de locuri, cu 181 mai multe față de anul școlar 2024-2025. Părinţii ai căror copii au urmat învăţământul preşcolar și ce împlinesc, în anul curent, vârsta de 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a-i înscrie pe cei mici în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii şi ale prezentei metodologii.

În perioada 14-17 mai 2024, are loc procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor de înscriere cu ajutorul aplicației informatice, precum și repartizarea copiilor la școala de circumscripție.

În cazul în care anumite școli au un număr mare de solicitări, inspectoratele pot decide extinderea activităţii didactice în alte unităţi de învăţământ care au spaţii disponibile.

În data de 29 mai 2024, vor fi afișate, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar, numele candidaților înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

În topul celor mai căutate unități de învățământ la înscrierea în clasa pregătitoare se numără următoarele: Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Școala Primară „Carol I”, Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” și Liceul Teoretic „Miron Costin”.

Planul de școlarizare publicat de ISJ Iași poate fi vizualizat AICI.

Adauga un comentariu