Stiri medicale

Tânărul înjunghiat de un pește a povestit clipele de groază prin care a trecut. Gestul prietenului său i-a salvat viața

Publicat: 31 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tânărul înjunghiat de un pește a povestit clipele de groază prin care a trecut. Gestul prietenului său i-a salvat viața
Peste infipt in gat

Peste infipt in gat. Muhammad Idul este un tânăr de 16 ani din Indonezia care a devenit cunoscut la nivel global după ce, săptămâna trecută, a fost înjunghiat de un pește zărgan în timp ce se afla la pescuit și a fost aproape să moară. El le-a povestit jurnaliștilor de la BBC Indonezia momentele de groază prin care a trecut și cum prietenul i-a salvat viața printr-o decizie de moment.

Faptul că tânărul de 16 ani este încă în viață, zâmbitor și capabil să-și spună povestea este datorită prietenului său cu gândire rapidă, un pic de noroc – și a unor chirurgi foarte atenți.

Rana l-a transformat-o pe Muhammad într-o vedeta, după ce imaginile cu peștele infipt in gât au fost virale și au fost împărțite pe tot globul.

Dar, vorbind în exclusivitate cu BBC Indonesian la cinci zile de la accidentul șocant, el spune că a fost menit să fie doar o excursie de pescuit de noapte cu un prieten, Sardi.

„Barca lui Sardi a plecat mai întâi, iar eu am plecat mai târziu într-o altă barcă”, și-a amintit el. „La aproximativ 500 de metri de plajă, Sardi a aprins lanterna.

„Un pește a sărit brusc din apă și mi-a înjunghiat gâtul.”

Peste infipt in gat

Muhammad a căzut de pe barcă în apa. Peștele este lung, zvelt și ascuțit – fălcile lui au străpuns chiar prin gât, de la sub bărbie până la baza craniului.

Mai mult decât atât, peștele încă se misca, împingânu-l pe adolescentă în apă în timp ce încerca să scape.

Muhammad a apucat peștele și l-a ținut strâns, sperând că îl poate opri, agravând accidentarea.
„I-am cerut lui Sardi să ma ajute – m-a oprit să încerc să înlătur peștele pentru a preveni sângerarea”, a spus el.

Băieții au reușit cumva să înoate înapoi pe plajă, cu Muhammad ținând cu o mana peștele lung de 75 cm înfipt în gât.

Tatăl lui Muhammad, Saharuddin, l-a dus la un spital din Bau-bau, la aproximativ o oră și jumătate din satul lor din Buton de Sud, Sulawesi de Sud-Est.

Dar, medicii au fost în stare să taie peștele, dar nu au putut scoate ciocul de pe gâtul lui Muhammad, deoarece nu aveau echipamentul potrivit.

Pentru asta, aveau nevoie să călătorească mai departe, la un spital provincial din Makassar, capitala Sulawesi de Sud.

Chiar și la acest spital, medicii au fost șocați când au văzut ce operație trebuie să facă. Directorul spitalului a spus că a fost primul caz de acest fel și a fost nevoie de cinci specialiști pentru a elimina peștele în întregime.

După cinci zile, Muhammad nu mai are dureri și așteaptă să meargă acasă. În continuare nu poate să-și miște capul în partea dreapta, dar zâmbește pentru că a scăpat cu viață și ar vrea să pescuiască din nou.

„Trebuie să fiu mai atent data viitoare. Zărganii nu tolerează lumina, de asta a sărit din apă și m-a străpuns”, a mai spus tânărul.

Adauga un comentariu