National

Petre Daea, despre carnea crescută în laborator: „Doamne ferește! Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice”

Publicat: 30 nov. 2022
Petre Daea despre carnea crescută în laborator Doamne ferește Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice
Petre Daea a vorbit despre carnea crescută în laborator

Revoluția alimentară mondială este pe cale să atingă apogeul. Administrația americană pentru alimente și medicamente a anunțat că va permite unei companii californiene să preleveze celule de la găini vii. Acestea ar urma să fie crescute, ulterior, într-un laborator.

Carnea crescută în laborator este la un pas să devină realitate. Scopul acestei revoluții alimentare este de a produce un tip de carne care nu implică sacrificarea niciunui animal. La nivel mondial există peste 150 de companii de carne cultivată în laborator. Acestea sunt susținute de investiții de câteva miliarde de dolari.

Petre Daea: „Nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze”

Aceste informații au stârnit reacția ministrului Agriculturii din România – Petre Daea. Acesta a precizat că românii nu deschid ușa laboratorului pentru a mulge vaca, iar oamenii sunt hrăniți din „brazdă”.

„Sunt preocupări de tot felul și nu îi putem opri pe oameni să se gândească și să acționeze. Eu sunt constant în abordare și consecvent în ceea ce spun, noi hrănim poporul din brazdă. Avem posibilitatea concretă de a face hrană, nu deschidem ușa laboratorului să mulgem vaca, Doamne ferește. Îi lăsăm pe alții să se ocupe de activitățile excentrice. Noi ne desfășurăm activitatea lângă animale”, a spus Petre Daea, miercuri seara, la Realitatea PLUS.

Ministrului Agriculturii: „Nu va dispărea porcul”

Petre Daea a vorbit și despre interdicția de a crește porci. Ministrului Agriculturii a transmis că în Parlament se legiferează în folosul țării, iar porcul nu dispare din România.

„Referior la interdicția de a crește porci, eu știu că nu există aceste legi. În Parlament se legiferează în folosul țării. Haideți să așteptăm, nu s-a pus o asemenea problemă, nu va dispărea porcul. Fermele mari și gospodăriile poporului vor produce în continuare”, a mai spus Petre Daea.

În câteva luni, specialiștii spun că în supermarketurile din SUA va fi carne crescută în laborator, însă produsele alimentare trebuie să fie aprobate de autorităţile de reglementare.

Compania care produce carnea trebuie să mai obţină acceptul departamentului american al agriculturii.
Adauga un comentariu