Cancan

Petre Roman a decis să plece din România, la vârsta de 75 ani! Ce avere are fostul premier?

Publicat: 27 iun. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Petre Roman a decis să plece din România la vârsta de 75 ani Ce avere are fostul premier
Petre Roman a ajuns la vârsta de aproape 76 ani

Petre Roman a ajuns la vârsta de aproape 76 ani. Fostul om politic s-a decis să părăsească țara deoarece a fost numit Președintele Universității din Geneva. Acesta se poate mândri cu o avere, dar și cu o pensie destul de frumoasă. Bărbatul deține mai multe obiecte de artă, bijuterii, mașini și imobile.

În ceea ce privește viața privată, fostul premier este căsătorit cu Silvia Chifiriuc. Cei doi au împreună un fiu pe care doresc să îl ia cu ei în Elveția. 

Petre Roman a decis să plece din România, la vârsta de 75 ani!

Petre Roman a fost premier al României în perioada 1989-1991. Acesta este născut pe data de 22 iulie 1946, în București. Omul politic a absolvit Liceul de Informatică din București, apoi și-a continuat studiile la Facultatea de Energetică din cadrul Politehnicii București. Ulterior, a obținut o bursă de doctorat în Franța și a devenit cadru didactic la trei universități. Petre Roman s-a întors în România, unde a fost angajat ca asistent la facultatea pe care o absolvise, apoi în 1989 a fost numit prim ministru al Guvernului Provizoriu. În anul 1990, bărbatul a devenit oficial premier. În 2007, acesta a fost dat în judecată pentru infracțiuni contra umanității. 

În ceea ce privește viața privată, omul politic a fost căsătorit timp de 33 ani cu Mioara Roman. Foștii soți au împreună două fete. După ce a divorțat, fostul premier a început o relație cu o femeia mai tânără decât el, Silvia Chifiriuc. Un alt cuplu ce a trecut printr-un divorț este și cel format din Raluca Bădulescu și Vali Pungă. Cu toate acestea, au rămas în relații bune și vorbesc destul de des la telefon.

Petre Roman și Silvia Chifiriuc s-au căsătorit în anul 2009. Ajuns la vârsta de aproape 76 ani, Petre Roman s-a decis să plece cu actuala sa soție în Elveția. Acesta a fost numit Președintele Universității din Geneva. După spusele fiicei sale, instituția este una dintre cele mai mari universități din Elveția. 

„Mi-a spus că în luna decembrie a fost numit Președintele Universității din Geneva. Una dintre cele mai mari universități din Elveția. Mă bucur foarte tare pentru el că scapă de țara asta de doi bani și că oamenii din afară îi recunosc meritele”, a declarat Oana Roman.

Fostul premier are o pensie în valoare de 15.000 lei 

Cu toate că fiica sa consideră statul Român „o țară de doi lei”, fostul om politic încasează o pensie în valoare de 15.000 lei, lunar. În declarația de avere, bărbatul a precizat că primește 65.000 lei de la Casa de Pensii și 116.000 lei pensie specială ca deputat. Pentru munca pe care a prestat-o în folosul României, Petre Roman, este plătit de către stat cu două pensii. În afară de cele două venituri, fostul premier a declarat că are bijuterii în valoare de 15.000 de euro, tablouri de 25.000 de euro și obiecte de artă de 25.000 de euro. De asemenea, acesta mai deține o casă în Voluntari, un teren în Constanța, trei mașini și economii în fonduri private de 70.000 de euro. 

Chiar dacă Oana Roman în vârstă de 45 ani a precizat că universitatea unde tatăl său a fost ales ca președinte este una dintre cele mai mare instituții din Elveția, se pare că Swiss UMEF din Geneva nu apare în Top 1000 al universităților realizat de Shanghai Ranking’s Academic Ranking of World Universities. Mai mult de atât, nu apare nici măcar în primele zece universități ale Elveției, conform RUR World University Rankings.

Petre Roman a ajuns la vârsta de aproape 76 ani. Fostul om politic s-a decis să plece din România deoarece i-a fost oferit un job în Elveția. 

Comentarii
  • Asta ia făcut felul lui Ceaușescu și acum are și pensie nesimțită din cauza astora nu ne dau noua indemnizația de etnici deportați persecutați legea 105 per 1999 și doar decizi ne-au dat și bani la Sf așteaptă

Adauga un comentariu