Titlurile zilei

Petronel Corduneanu și Alina Filip construiesc un bloc de locuințe în centrul Iașului, în apropiere de Colegiul „Octav Băncilă”! Fostul prefect a fost dus la notariat să semneze acordul – FOTO

Publicat: 29 aug. 2022
_____ Vizualizări 57 Comentarii
Petronel Corduneanu și Alina Filip construiesc un bloc de locuințe în centrul Iașului în apropiere de Colegiul Octav Băncilă Fostul prefect a fost dus la notariat să semneze acordul  FOTO
Petronel Corduneanu și Alina Filip așteaptă să obțină profit dintr-un proiect imobiliar din centrul Iașului

Un nou bloc de locuințe colective urmează să fie construit, în centrul Iașului, de soții Petronel Corduneanu și Alina Filip. Investiția este propusă pe o suprafață de 366 de metri pătrați. Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local din data de 31.08.2022

Petronel Corduneanu, unul dintre membrii clanului Corduneanu, anunță un proiect imobiliar pe strada Vovideniei, nr. 4, în apropiere de Colegiul „Octav Băncilă”, din centrul Iașului. În proiect apare ca asociat și soția acestuia, Alina Filip. Totul a început în 2019, când cei doi au cerut un certificat de urbanism la Primăria Iași pentru construirea unui imobil de locuințe colective. Este vorba de o clădire, cu regimul de înălțime S+P+1E+2E retras, ce urmează să fie edificată pe o suprafață de 366 de metri pătrați. Conform Planului Urbanistic Zonal (PUZ), procentul de ocupare a terenului (POT) nu trebuie să depășească 50 la sută, iar coeficientul de utilizare a terenului (CUT) trebuie să se încadreze în 0,8. Rezultă o suprafață desfășurată a clădirii de 292 de metri pătrați. Blocul nu trebuie să depășească înălțimea de 9 metri. Blocul de locuințe colective va fi ridicat după demolarea clădirilor existente pe teren. Comisia Tehnică pentru Amenajarea Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași, a avizat favorabil proiectul pe data de 14.02.2022. Acum, beneficiarii așteaptă și votul din Consiliul Local. Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 31.08.2022. Dacă va fi votat, proiectul va intra în etapa de autorizare.

În edițiile trecute ale BZI, au fost relatate detalii din conflictul iscat între Petronel Corduneanu și fratele acestuia, Adrian Corduneanu.

Petronel Corduneanu și Alina Filip construiesc un bloc, după ce au cumpărat terenul cu peste 100.000 de euro

Tranzacțiile pentru terenul și clădirile de pe strada Vovideniei au fost demarate, pe data de 8 ianuarie 2018, când Alina Filip a cumpărat de la Iolanda și Iurii Mărgărint, atunci în vârstă de 82 și 81 de ani, suprafața de 137 de metri pătrați, plus o construcție de 84 de metri pătrați (două camere, baie, două holuri), cu suma de 58.000 de euro. Totodată, tot la începutul lunii ianuarie, Petronel Corduneanu a cumpărat în aceeași curte suprafața de teren de 221 de metri pătrați, plus construcția de 82 de metri pătrați. A achitat către Raoul Constantineanu, atunci în vârstă de 80 de ani, suma de 73.000 de euro.

Pentru cele două proprietăți, din aceeași curte, de pe strada Vovideniei, nr. 4, s-a achitat suma totală de 131.000 de euro, puțin peste 350 euro/metru pătrat. Între timp, valoarea pe piață s-a dublat. Cele două clădiri lipite urmează să fie demolate la faza de autorizare. De precizat că, în centrul Iașului, vrea să construiască un imobil cu 4 niveluri și Tincuța Sabău Habib, învățătoare la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”.

Dan Cârlan, fostul prefect, a semnat un acord notarial, dar urmărește autorizația de construire

Pentru realizarea PUZ, Petronel Corduneanu și Alina Filip aveau nevoie și de acordul vecinilor pe care l-au și obținut. Printre cei care și-au exprimat acordul se numără Dan Cârlan, fost senator PSD, fost prefect al județului Iași, fost director la Ministerul Energiei, actualmente secretar general al comunei Tarcău, județul Neamț, care deține clădirea de pe strada Vovideniei, nr. 6.

„Utilizarea prezentului acord implică obligația vecinilor mei de a lua toate măsurile necesare în etapa de proiectare, autorizare și execuție a noii construcții, astfel încât să nu aducă niciun prejudiciu construcției existente pe proprietatea mea, având în vedere această distanță redusă dintre construcții, structura specifică a solului și a pânzei freatice din zonă, respectiv vârsta și structura clădirii de pe proprietatea mea”, se arată în declarația notarială semnată, în aprilie 2022, de fostul prefect.

Contactat telefonic de reporterii BZI, Dan Cârlan a precizat că va avea grijă ca proprietatea personală să nu fie afectată de investiția lui Petronel Corduneanu și a Alinei Filip care vor să construiască blocul de locuințe colective. Rămâne de văzut și câte locuri de parcare vor fi asigurate.

Comentarii
  • Cii îi si cu saracii astia.😂
    Milionar adevarat sunt eu care am milioane €€ cash in vila mia di la poarta cimitirului ovreiesc din pacurari Am di dat datorii la stat si nu pot tini banii in bankî
    Am bani de dat
    Am datorii la stat
    Am bani de dat
    Am datorii la stat
    Am bani de dat
    Am datorii la stat

  • AU AJUNS DOUA LEPRE MAI EXACT UN FOST CERSETOR SI O FOSTA ,,BALERINA IN JAPONIA,, MARI DEZVOLTATORI IMOBILUARI IN IASI. FISCUL P,,,, II

  • Dacă a ajuns Iașul să construiască blocuri centrale din bani proveniți din prostituție, cămătărie, trafic de droguri, furturi, cerșetorie, șantaj, etc. de către niște gunoaie jegoase, e clar. Așa primari, așa oraș, niște penali ordinari.

  • Îmi amintesc ce spunea un fost primar al orașului, răposatul Simirad mentorul actualului primar; „Cârlan îi este numele cârlan este”.Până la urmă s-au dovedit doi impostori amândoi. Cârlănescu și dat foc la propria firmă ca să nu mai plătească datoriile la bănci (Bancorex). Așa se interpreta la vremea respectivă, dar s-ar părea că zvonurile s-au cam adeverit.

  • Prosti cei care vor cumpara apartamente de la tiganii astia borâți, niste pesti si niste prostituate, asta este clanul piticilor umflati cu hormoni!🤣🤣🤣🤣🤣🤣
    Nici degeaba daca ar fi apartamentul nu as sta in el. Nici nu vreau sa ma gandesc de ce au vandut sarmanii batrani casele si cum au fost amenintati.
    Tara de cacat!

  • Propun ca să se dea o lege care să le interzică acestor lepre sociale să aibă acces în toate orașele din țară! (pe baza tuturor activităților mizerabile pe care le-au desfășurat în mediul urban).
    Aș plesni de satisfacție să-i văd cum iau cu japca șura lui Badea Gheorghe, îi șantajează iapa lu’ tanti Lenuța sau duc la produs caprele mătușii Marița!

  • România este un stat mafiot, Mexic din UE.
    Ăștia care nu au muncit o zi în viața lor și care au bani de construit bloc in centru, cum justifică ei venitul? Impozite , taxe? Contribuie la sănătate? Că la upu vor moca și pe scandal..
    Vedeți, numai prostii cinstiți plătesc impozite la stat și când merg la un spital mor pe bănci.
    Jmecheri ca cordunenii au rezervă specială la jegul de ciuhodaru

  • Ce lepre ,până acum 2 luni se pupau in cur unul pe celălalt acum, dușmani de moarte .Ce mizerii de oameni nu ne provocați decât scârbă și greata.

  • Cum sa se dea autorizatii de blocuri intre case, pe suprafete asa mici. Daca acest lucru se va realiza, atunci Chirica trebuie sa plece din Primarie.

  • Cum e posibil aşa ceva?
    Primarul lu’ peşte prăjit, te-am şters de la inimă!
    Şterg cu tine pe jos, țiganii, curvele şi LGBT!
    Bravo, puştiule!

  • Cum să locuieşti in blocul ăla? Doamne fereşte!
    Să-ți bată țiganii la uşă pentru taxa de protecție?
    De abia aştept să văd cine cumpără acolo, va fi distractiv…
    #chirica, te-ai dus la vale, bă, băiatule, dacă faci aşa ceva intr-o zonă istorică!

  • Sunt detalii foarte amănunțite date din Primarie vizavi de prețul vânzării ,persoanele care au vindut și vecinii care au dat acceptul prin notariat.Se pate ca omul respecta legea ,așa ca degraba vă agitați! Probabil e frate-su care îl are pe Ilincariu și sorasa din primarie!

  • Toata familia ta Adrian Cordunenu aveti năduf pe Petronel Cordunenu ca el construiește legal si voi aveti dosare de demolare ca ati facut ilegal 😂😂😂😂😂😂

  • Dacă era monument nu avea voie sa dărâme !! Stati ușor ca legea este pentru toți !Daca făceau ilegalitați aveau proiectul de mult finalizat! Se pare ca abea acum solicita !

  • Dacă cere sa construiască înseamnă ca respecta legea! A fost controlat Petronel pina in măduva oaselor nu vă impacientați!

  • Adrian Cordunenu esti dus de mult la vale ca faci numai ilegalitați nu ca fratetu care face totul legal dute frate la București in ferentari sa vezi ce faca Diamantul raz de pule cu altii nu avea dușmănie pe fratii tai ca ei pot si tu nu 😂😂😂😂

  • Adrian Cordunenu de asta faceai poze acum 3 zile pe strada Vovideniei de dușmănie pe fratele tau ca el poate si tu nu ai putut 😂😂😂🚓🚓🚓🚓🚓

  • Adrian Corduneanu decat sa cauti proprietățile lui fratetu mai bine cauta pulele lui Ramona Corduneanu asa zisa Diamantul Paros 😂😂😂La puscarie cu infractorii șmecherii sus sa construiască 💪🏻💪🏻💪🏻💪🏻

  • Adrian Corduneanu de asta făceai poze vineri la ora 15 la casa lui fratetu ,erai pe strada Vovidenie !!! Noi vecinii care i am dat semnături ,suntem disperați sa se demoleze casa Pt ca ,casa cade pe noi cei cu Gradinita și vecina din dreapta .Vecinii noștri se chinuie de 4 ani .Casa aceasta nu este Monument.Este doar zona protejata Istorică !Și eu am dat semnatura la notar Pt a se demola și a se ridica o casa cu înălțimea pe care o are și Gradinita alăturată !

  • Adrian Cordunenu are numai săgeți infractorii care fura la buzunare care fac numai infracțiuni dar de fapt si de asta ai dușmănie pe fratetu ca e prea curat si o duce prea bine nu ca tine ca tie frica sa nu fuga in ferentari 😂😂😂😂

  • Adrian Corduneanu și diamanta roz spuneați pe live uri ca fratele tău nu are casa și acum scrieți de el ca face bloc!

  • Adrian Corduneanu te lauzi degiaba ca esti jos de tot uite in ce hal ai ajuns sa faci poze la case dărăpănate dar tu defapt de dușmănie faci chestiile astea ca e prea deștept pt tine si târfă ta 😂😂😂

  • Adrian Corduneanu ce zile ai ajuns frate sa faci poze si sa ramai cu pozele ca el ramane cu casele cu bani familia e langa el tu acuși aterizezi in copou si Ramona Cordunenu acuși decolează in ferentari la pestii ei 😂😂😂

  • Adrian Corduneanu dar notarul Costin și Sandu Catalin a furat arhiva din notariat ??? De unde ai așa detalii ???

  • Adrian Cordunenu pentru cultura ta generala sa dormi bine diseara mai căutați ca mai sunt are mult mai multe dar nu vrea sa se afirme ca tine cum faci tu dar defapt ce sa ceri la un gunoi care ia fugit târfă la produs sa tina pustanii 😂😂😂😂

  • Adrian Cordunenu tu te lauzi cu celebre la select si cu fratele tau geamăn care te fute in cur si fratele tau sta pe cai mari puternici une nu o sa ajungi acolo decat daca fuge iar femeita sa tina pustii in ferentarii gunoi de om care esti la puscarie cu tine si cu târfă ta in vitrina in Olanda ca acolo e locul ei huuuu de capu si de oasele voastre

  • Mișto ,dacă oamenii respecta legea de ce sa nu construiască ??? Legea trebuie respecta ,doar atât cerem noi oamenii de rând!

  • Adrian Cordnuneanu dute in ferentari si fa poze la pustii care erau niste boschetarii si care ia ridicat din cate pule a supt femeita pentru ei si tu stăteai la puscarie si mureai de foame si copii tai la fel urata famile de asta aveti dușmănie pe fratetu ca el se descurca si ca femeia lui este cinstita si nici prin capu nui trecea ce facea curva ta 😂😂😂😂

  • In legatura cu Familia asta Cordunenu ce pot spune despre ei niste gunoie si niste prăduitorii asta care face bloc este cel mai capabil si corect de asta si nu a facut ce a facut Adrian ala care o are pe aia care a rupt tot ce a prins in cale si tu Costel nu esti mai departe de Adrian esti cu el acolo doar ca el nu face ce faci tu poze live

  • Orice ar face familia Cordunenu u sunteți de acord .Sunteți egoiști ca niște oameni simpli vo trag oricând. Pitbulii înving oricând. Fără școală va ard pe cei voi frIerii oricând. Totul este nativ .Adn ul lor este peste al vostru.Tupeu, ! orientare , adrenalina, teribilism.etc.Rasa difera , s au realizat unii pe alții inclusiv un caracter fără măsură ( ma doare în punga… de toți.In timp s au prostit din cauza femeilor ca voi toți. Când critici pe cineva vezi cine ești tu ? În general vorbitorii tot lichelele critica .Dacă vb de femeia lui x Corduneanu ok.Dar cine sunt vedetele , vipurile României? Care e diferența între tov lui Petronel , Adrian ,etc și Barladeanca? Ardeleanca, Brașoveană, Gascanilor nu a ți înțeles un lucru ? F emeile sunt la comanda !!! Comentatorii uitați-vă în gradina voastră! Și faceți ADN ul la Copii ca sunt toți micii CORDUNENI !!!!??????

  • Bai oameni normali la cap ,omul arhitectul cere prin lege dar ce nu înțeleg de unde au atâtea detalii Pt că pe saitul Primăriei nu apare !!! Deci scurgeri de informații din Primarie!!Cât a plătit Beleaua Pt Știrea asta?

  • Ce sa facă și oamenii ,cer sa facă PUZ ,autorizație !!! Dacă construia ca Beleaua fără autorizație ,etați mulțumiți??? Beleaua moare de ciuda ca oamenii cer sa construiască prin lege!

  • In acea zona a construit si paul neamtu si emil pinteala actionari la fostul moldrom prin anii 2000. Aia cum au avut voie? Au daramat o gradinita in tatarasi si au construit sediu de firma. Romanul e porc si carcotas mai ales in zona moldovei unde il macina grja de ce face vecinul.

  • 4 ani de așteptare Pt un PUZ ,4 ani Pt un proiect sa între pe Ordinea De Zi ???? Câți ani mai durează și pt autorizație în total vreo 7 ani de așteptare???? Bani investiți in terenuri și sa i tii blocați 7 ani !!!!Rușine Pt Primarie !!!

Adauga un comentariu