Local

Petru Movilă a avut o reacție tranșantă privind cel mai important proiect de infrastructură al municipiului Iași

Publicat: 17 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă a avut o reacție tranșantă privind cel mai important proiect de infrastructură al municipiului Iași

Suspans total pe tema celui mai important proiect de infrastructură al municipiului Iași. O adresă a Ministerului Transporturilor dă peste cap toate planurile privind realizarea centurii de trafic greu a orașului . Ministerul aruncă în continuare vina pe municipalitate pentru lipsa proiectului. Primăria va derula un studiu pentru utilitățile din zona șoselei. Amânarea continua a acestui proiect nu rămâne neobservată. Deputatul PMP Petru Movilă a avut o reacție tranșantă prin care solicită autorităților o organizare mai bună in favoarea cetățenilor. Parlamentul a arătat că Ministerul Transporturilor ar trebui să facă studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru şoseaua se centura. Acesta a arătat că municipalitatea trebuie să facă la rândul ei studiul şi proiectul pentru utilităţile aferente şoselei.

„Este foarte grav şi iresponsabil”

„Suntem clar în situaţia aceasta pentru că cele două instituţii, atât Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cât şi Primăria Municipiului Iaşi, îşi bat joc de acest proiect, de ieşeni. Nu au trecut două săptămâni de când s-au întâlnit sub oblăduirea lui Măricel Popa pentru a stabili o strategie de acţiune în vederea implementării acestui proiect. Se vede că mai important decât Iaşul şi ieşenii sunt orgoliile acestor reprezentanţi. Clar este ca PSD-ul sau primarul municipiului Iaşi nu au vrut să rezolve această problemă pentru că prin bugetul de stat pentru anul 2019 sunt bani alocaţi, bugetul a fost aprobat în lună martie.

În şapte luni nu a fost cheltuit niciun ban. Este foarte grav şi iresponsabil ca Primăria Municipiului Iaşi şi Ministerul Transporturilor nu au înţeles să lucreze în favoarea oamenilor. Singurul lor scop este războiul de imagine în media. Trebuie de urgenţă să se rezolve ceea ce am spus de atâtea ori. După hotărârea de consiliu local să se predea tronsonul de pe şoseaua de centură către Ministerul de Transporturi, să se stabilească foarte clar responsabilităţile în sensul că Ministerul Transporturilor face studiul de fezabilitate şi proiectul, iar Primăria Municipiului Iaşi face studiul de fezabilitate, proiectul şi trebuie să aloce bani pentru repozitionarea utilităţilor de-a lungul acestei soseli de centură. La acest moment se vede că niciuna dintre părţi nu şi-a făcut treaba. La finalul anului, Iaşul va înregistra o nouă pierdere de sume importante pentru probleme atât de vitale. Este vorba de peste 150 de milioane.” , a declarat Petru Movilă.

Adauga un comentariu