Local

Petru Movilă, candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași: ”Dacă aveam lideri care să se zbată, IBCV era deja în construcție ”

Publicat: 29 apr. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași Dacă aveam lideri care să se zbată IBCV era deja în construcție
Petru Movilă, candidat la preşedinţia Consiliului Județean Iași

Petru Movilă, candidat la președinția Consiliului Județean Iași vorbește despre faptul că politicienii au abandonat construcția Institutului de Boli Cardiovasculare (IBCV) și că județul nu a avut lideri politici care să se zbată pentru obținerea finanțării.

Uitați-vă, IBCV care este un proiect abandonat și pentru care s-au cheltuit zeci de mii de euro, care a fost abandonat. Pentru că a încălcat toate regulile. A spus că Institutul nu se încadrează ca punctaj pe PNRR, după aceea au introdus alte spitale care nu erau în listă, și tot soiul de lucruri de genul ăsta care arată foarte clar dacă în Iași am fi avut conducători, lideri care să se bată pentru proiecte, astăzi IBCV era într-o fază avansată și chiar am fi asistat la începerea lucrărilor de construcție. explică Petru Movilă.

Consiliul Județean trebuie să aibă o abordare integrată pentru crearea unor dispensării în fiecare zonă locuită din județ. Trebuie să existe un parteneriat între Consiliul Județean Iași și medicii de familie sau Colegiul Medicilor:

Există o strategie. Eu cred că CJ trebuie să aibă o abordare integrată. Dacă vă uitați pe responsabilitățile legale ale CJ vedeți că are și responsabilități pe partea medicală, nu doar pentru spitalele pe care le are în subordine. Deci putem vorbi oricând de stații de ambulanță, putem vorbi oricând de parteneriat cu patronatul medicilor de familie, cu colegiul medicilor ca aceștia să poată beneficia de finanțări pentru activitatea lor medicală. Fie că vorbim de dotare, sau altă susținere pentru activitatea de bază, activitatea medicală. Sunt foarte multe lucruri de făcut. Unele sunt mai mici, care contează pentru anumite localități, dar sunt și proiecte globale care să integreze aceste proiecte majore.

Traseismul este una dintre cauzele pentru care România nu evoluează. Din cauze traseismului vedem cum aceeași politicieni sunt de fiecare dată la putere, indiferent de culoarea politică pe care o au:

Cred că așa ar fi trebuie să începem. România nu evoluează, România nu crește. Comunitățile nu fac proiecte foarte multe și din cauza traseismului, sau mai ales din cauza traseismului politic. Uitați-vă acum câți oameni au migrat de la un partid la altul. Sigur, unii au plecat că i-au dat partidele afară că nu s-au înțeles. Sunt foarte mulți care nu au făcut nimic 4 ani de zile și fug de la un partid la altul. Își cumpără locuri, își vând oamenii, nu contează!

Ne trebuie politicieni care să se ducă la ministere să solicite ajutor pentru proiectele din Județul Iași:

E important de spus faptul că s-a realizat celebrul drum județean Iași-Botoșani, a fost blocat mulți ani de zile. A fost recepționat în 2018, ori acum cine pleacă de la Popricani, Țigănași, Kogălniceanu, Borșa, Vlădeni, Șipote, merge pe un drum modernizat. S-a reușit modernizarea drumului din Alexandru cel Bune Andrieșeni. De la Dagâța s-a modernizat din bucăți, drumul județean până la Iași.

La Țibănești până la Iași trebuie refăcut în totalitate covorul asfaltic. Am avut și amendamente, colegii mei consilieri de la PMP au depus amendamente. Trebuie făcute rigolele în satele Domnița, Gârbești, Războiești, Țibănești, pentru că acel drum a fost făcut când era Victorel Lupu președinte a Consiliului Județean. Trebuie modernizat și trebuie făcute și acele rigole ca să fie niște drumuri gospodărești. Un alt drum foarte important în zona metropolitană care ar putea fi realizat, de la Popești, Chilișoaia, Dumești. De la Dumești să vii în Cogeasca spre Lețcani, sau din Cogeasca să te duci în Cucuteni spre Iași-Voinești, drumuri care vin să degreveze Drumul European care vine de la celebrul Podu Iloaiei până la Iași. Aici am soluții, o să discutăm. Deocamdată, făcând un inventar, clar nu am avut pe nimeni de la CJ care să se ducă la ministere să se bată pentru proiectele Iașului. a conchis Petru Movilă, președintele PMP și candidatul al președinția Consiliului Județean Iași.

 

Comments are closed.

Adauga un comentariu