Local

Petru Movilă, deputat de Iaşi, reacţie dură legată de autonomia Ţinutului Secuiesc: O aberaţie constituţională

Publicat: 29 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă deputat de Iaşi reacţie dură legată de autonomia Ţinutului Secuiesc O aberaţie constituţională
Petru Movila

Deputatul Petru Movilă are o reacţie dura la adoptarea tacită a proiectului de lege ce prevede autonomia Ţinutului Secuiesc. Deputatul PMP explica faptul că întreaga autonomie este o aberaţie constituţională

Petru Movilă: Probabil nimeni, în afară de UDMR, nu îl va vota

Deputatul considera că nimeni, în afară de UDMR nu ar vota o asemenea aberaţie. Petru Movilă desconspira o înţelegere făcută între PSD şi UDMR

”’Proiectul de lege privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc este o aberaţie constituţională. Nu susţin această lege şi vreau să cred că nu există parlamentari, exceptând pe cei ai UDMR, care să îmbrăţişeze o asemenea propunere. PMP a fost singurul partid care a cerut respingerea propunerii de lege, şi avem dovada stenogramelor şedinţelor de plen. PSD, în complicitate cu UDMR, l-a lăsat să treacă tacit, probabil că o răsplată pentru o viitoare înţelegere.”

Toţi avem aceleaşi drepturi. Nu trebuiesc făcute diferenţe între cetăţeni

Parlamentarul ieşean susţine egalitatea tuturor romanilor şi faptul că niciun roman, indiferent de etnie, nu ar trebui să aibă mai puţine drepturi.

”Pe teritoriul României, toţi avem aceleaşi drepturi. Niciodată nu trebuie făcute diferenţe între cetăţeni. Nu ar trebui să fie acordate favoruri pentru maghiari, deşi PSD şi-a făcut o practică în ultimii ani, iar legea privind Codul administrativ este cea mai bună dovadă a înţelegerilor dintre cele două partide. Cred că această aşa-zisă autonomie a Ţinutului Secuiesc nu va trece de votul Senatului. Cu siguranţă, colegii noştri din PMP nu vor vota o asemenea abominaţie.” conchide Petru Movilă, deputat PMP.

Vă aducem aminte că un întreg scandal a izbucnit în legătură cu un proiect de lege adoptat tacit de Cameră Deputaţilor. Proiectul de lege iniţiat de UDMR prevede autonomie pentru Ţinutul Secuiesc.

În altă ordine de idei, Klaus Iohannis a oferit o reacţie extrem de dură la aceasta adoptare tacită. Preşedintele susţine că o eventuală autonomie este practic imposibil de realizat.

Adauga un comentariu