Local

Petru Movilă își lansează candidatura! Președintele PMP Iași concurează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 08 mai 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Petru Movilă își lansează candidatura Președintele PMP Iași concurează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean - GALERIE FOTO LIVE VIDEO
Petru Movilă, lansare candidatură

Petru Movilă, liderul PMP Iași, își lansează astăzi, 8 mai, candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

„Căldura este în noi. Am așteptat să fie mai multă căldură, dar faptul că suntem împreună aici, Partidul Mișcarea Populară în alianța Dreapta Unită este un lucru extraordinar. Vă mulțumesc și am mare încredere și speranță că împreună vom obține un rezultat care să ajute județul Iași și să îi ajute pe ieșeni. Nu candidăm ca să ne aflăm în treabă, candidăm oameni cu experiență, cum sunt eu și foarte mulți dintre dumneavoastră care nu ați mai făcut politică. Peste 30 de candidați din UAT-uri, din comune, din județul Iași, fie că sunt candidați de primar sau deschizători de liste, nu au mai făcut politică pentru că PMP și Dreapta Unită nu se construiește pe migrație, nu se construiește pe șantaj, nu se construiește pe presiunea unora pe care PNL și PSD îl fac asupra multora dintre noi și dintre dumneavoastră. Iașul, Consiliul Județean Iași are nevoie de un om care să fie credibil la București, să nu aibă dosare penale, care să știe să lucreze în echipă cu fiecare dintre voi, cu fiecare dintre ieșeni, care să poată dialoga cu agricultorul, care poate are doar două capre, două văcuțe și 500 de metri de teren, până la profesorii universitari, avocați, oameni de cultură, care sunt elite ale Iașului și care să fie în primul rând pentru a face proiecte pentru ieșeni. În ceea ce privește candidatura la Consiliul Județean, avem proiecte foarte mari care trebuie rezolvate, proiecte urgente și o să încep cu cel mai important proiect din Sănătate, care depinde de CJ, construcția unui nou spital pentru boli cardiovasculare. La acest moment, avem un Institut de Boli Cardiovasculare, care funcționează în trei etaje, la un alt spital, Spitalul Parhon, care ține de Primăria Municipiului Iași. Și PNL și PSD și-au bătut joc de proiect. Avem Autostrada A8 care trebuie să devină o certitudine.

De 6 ani, guvernele PNL și PSD își bat joc de acest proiect. Și care este cea mai mare problemă de trafic la noi în județ? De la Valea Lupului până la Târgu Frumos. Dacă vedeți kilometri întregi de mașini care așteaptă să între în Iași la Podu Iloaiei sau să plece, pentru că și Costel Alexe și Bogdan Cojocaru, PNL și PSD și-au bătut joc de acest proiect și acum îi vedeți bine mersi ori au niște bannere kilometrice în Podu Iloaiei, ori pe TikTok sau pe alte rețele de socializare, spun că au soluții. Nu au soluții, soluția lor este incompetența. Trebuie să rezolvăm problema la spitalele care țin de CJ, fiecare dintre dumneavoastră a avut o rudă, un copil sau pe cineva care a așteptat cu orele la UPU de la spitalele CJ și mai ales la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”. Avem proiecte de cultură, abia după ani de zile și prin votul Partidului Mișcarea Populară s-a dat drumul la reabilitarea Filarmonicii. Iașul este capitala culturală a României, numai că foarte mulți dintre aleșii PNL și PSD au făcut o cultură din a avea dosare penale. Împreună cu dumneavoastră avem o șansă să facem ca aleșii românilor să funcționeze normal, să nu se împroprietărească primarii cu comunele, cu terenurile din comunele respective, să digitalizăm administrația, astfel încât să poți să îți iei o adeverință de la primărie, indiferent cu cine votezi. Dacă ți-ai plătit tacele și ai documentele în regulă, să nu stai la bunăvoința unui funcționar. Trebuie să facem ca aceste lucruri să dispară. În calitate de președinte al CJ voi avea ușile deschise la toate instituțiile naționale pentru că sunt un politician credibil care nu s-s-a dus la aceste instituții decât pentru proiectele Iașului, nu s-a dus nici pentru afaceri, nici pentru a angaja rude!

Împreună cu dumneavoastră trebuie să facem ca CJ Iaşi să nu mai împartă banii după culoarea politică, trebuie să facem ca Iașul să nu mai aibă drumuri de pământ în județul Iași.

Ştiu foarte clar că Iaşul poate fi partener pentru proiectele regionale. SRU este un proiect regional, autostrada este un proiect regional. V-am spus toate aceste lucruri pentru că noi știm ce avem de făcut, avem echipe bune, serioase, suntem parteneri de multă vreme pentru proiectele realizate. Eu vă garantez, cu Petru Movilă la CJ Iaşi, județul Iași va avea o altă dezvoltare economică, socială, culturală, va avea altă imagine.

Ciolacu nu știe că sunt o mulțime de moldoveni care au lucrat la bunăstarea celor din Buzău, sunt o mulțime de buzoieni care lucrează în Iași și ne fac cinste ca români. De maine suntem în campanie electorală, vorbele vor avea mai puțin rost, munca, prietenia, dialogul cu oamenii, pentru că oamenii trebuie să înțeleagă, când dai un vot, dai un vot pentru un om, nu pentru o siglă de partid, dai un vot pentru un om, pentru o echipă, pentru bun simț, pentru omenie și mai ales pentru multă muncă și normalitate”, a declarat Petru Movilă, liderul PMP Iași.

Ce spune Marian Uscatu, consilier județean PMP

 „Hristos a Înviat! Sunt ing. Marian Uscatu și candidez pentru un nou mandat de consilier județean. Am luat această decizie pentru a-mi duce mai departe proiectele începute și pentru a ajuta echipa Dreaptă Unită să continue modernizarea județului nostru.

Vreau să duc mai departe munca începută în special în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere, unde Iașul încă stă destul de prost. Proiectele șoselei de centură, fluidizarea traficului intern din Municipiul Iași și varianta ocolitoare a Orașului Podu Iloaiei precum și modernizarea drumurilor județene sunt prioritare atât pentru mine, cât și pentru colegii din ADU.

Voi lupta și pentru celelalte proiecte majore pe care echipa nostră le propune: trenul metropolitan, autogara județeană și zona cargo a aeroportului.

Dragi colegi, dragi locuitori ai județului Iași,
Mulți dintre voi mă cunoașteți. Sunt o persoană muncitoare și dedicată, cu o dorință reală de a face din Iași un județ prosper și bine administrat.

În calitate de consilier județean, am militat pentru o administrare transparentă și am reușit adoptarea a numeroase amendamente care au îmbunătățit semnificativ proiectele propuse în ședințe. Am inițiat și susținut propunerile de investiții relevante și sustenabile pentru județul nostru. M-am implicat direct și în implementarea cu succes a acestor investiții, un exemplu notabil fiind reabilitarea Spitalului de Copii ”Sf. Maria”.

Întotdeauna am avut o atitudine fermă. Mi-am susținut cu tărie punctele de vedere chiar dacă am deranjat anumite interese și am demonstrat că sunt unul din cei cu adevărat implicați în crearea de plusvaloare pentru această regiune.

Vă asigur că modernizarea Județului Iași este scopul muncii mele de zi cu zi. Alături de președintele Petru Movilă și de colegii din Consiliul Județean sunt convins că putem realiza acest proiect.

Uniți pentru Iași!
Dreapta Unită pentru un județ modern, cu viitor!, a spus Marian Uscatu, consilier județean PMP.

„Mă bucur mult că avem astăzi prilejul de a ne întâlni. Un motiv în plus pentru care cred că Petru Movilă trebuie să ajungă preşedinte CJ Iaşi este că sigur se găsește tablă pe la CJ pentru această sală ca să nu ne plouă în cap. Am ajuns în punctul în care trebuie să tragem linie. Această ţară nu mai poate rămâne în această stare de stagnare şi sărăcie. Avem din păcate la guvernare oameni care își bat joc în fiecare zi de cetățenii români și de viitorul acestei ţări. În fiecare zi actuala guvernare PNL-PSD ne fura viitorul împrumutând fără limite această ţară. Trebuie să știți că fiecare cetățean român mai are în plus o datorie de 1500 de euro pentru că actuala guvernare se împrumută fără limită, fără reținere.

Dacă în pandemie România s-a împrumutat cu peste 40 de miliarde, la ora actuală această guvernare într-un an de zile, că nu există criză energetică, că nu avem pandemie. Când toată Europa și-a revenit, noi ne împrumutam cu sume uriașe. Au depășit datoria publică cu peste 52 la sută. Doar în ultimele 3 luni de zile au împrumutat tara cu peste 50 de miliarde de euro. Unde se duc acești bani? Evident în buzunarele clienților lor politici!

Dacă ne vom mobiliza îi vom convinge pe români că mai există speranță, că sunt oameni care se gândesc cu speranță la viitorul României avem șanse ca ţara să iasă din stagnare. Ne-am săturat de baroni, de politicieni care ne mint în fiecare zi.

Eu îmi doresc ca românii să se simtă in siguranță acasă. Avem dascăli de foarte bună calitate însă nici un guvern nu a avut curajul sa investească in învățământ. Noi avem obligația sa dăm acest restart si sa dăm acest val al schimbării. Am văzut ce inseamna un stat capturat, un stat care nu mai respectă regulile care nu respecta democrația. Atunci când vom ajunge si eu sunt absolut convins ca avem forță sa schimbăm lucrurile în bine, când vom ajunge la guvernare trebuie să avem grijă în primul rând de cei care au nevoie de ajutor imediat. În calitate de europarlamentar am putut în ultimii 5 ani de zile să văd mai detașat și clar cum funcționează statele Uniunii Europene și care este locul României. Sumte a 7-a țară din Europa dar din păcate nu putem spune că suntem o țară care se bucură din plin de ce oferă Uniunea Europeana”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac

Comentarii
  • Prefectura Iasi nu a platit si nu a luat in calcul plata pentru membrii birourilor electorale de circumscriptie, desi oamenii deja muncesc pentru organizarea alegerilor.

Adauga un comentariu