Local

Piața prostituției din Iași, într-o schimbare galopantă! Au dispărut fetele de la coț de stradă, dar au apărut cuiburi în zonele de lux

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piața prostituției din Iași într-o schimbare galopantă Au dispărut fetele de la coț de stradă dar au apărut cuiburi în zonele de lux
Prostituate pe stradă

În urmă cu ceva timp, la Iași, prostituatele își făceau liniștite treaba în diferite cartiere. De un timp, acestea au dispărut și asta nu din cauza pandemiei. Rar mai sunt observate în zona Gării Internaționale sau în zona Bucium. Până și polițiștii spun că rar le mai întâlnesc, iar când o fac, le sancționează, dacă este cazul

De o vreme, de pe străzile Iașului lipsesc prostituatele. Femeile dispuse să-și vândă trupul pe bani nu prea mai apar pe străzi și asta nu din cauza pandemiei. Dacă în urmă cu câțiva ani, în zona Gării sau în zona Bucium, prostituatele nu lipseau, acum rar mai sunt văzute. Nici polițiștii nu le mai întâlnesc, iar sancțiunile date pentru fetele de moravuri ușoare aproape că nu mai există. Astfel, oamenii legii au precizat că au mai fost aplicate sancțiuni unor femei în zona Gării Internaționale, însă destul de rar.

„Sancțiuni mai sunt date, dar rar. Nu putem spune că prostituatele nu mai există în Iași, există și poate că sunt mai multe ca acum 5 ani de exemplu, însă nu mai sunt atât de vizibile. Acum, majoritatea preferă să închirieze un apartament sau o cameră de hotel și să practice acolo prostituția în loc să stea pe străzi”, a spus un polițist.

Oamenii legii au precizat că fetele care se vând pe bani sunt mai în siguranță așa.

„Puține fete sunt de capul lor, majoritatea au un pește sau mai mulți și, dacă sunt într-un loc, sunt mai în siguranță. Pe stradă erau în pericol tot timpul”, a mai precizat omul legii.

Totuși, de multe ori, chiar și în apartamente sau în camere de hotel închiriate prostituatele sunt agresate.

„Sunt cazuri în care fetele sunt agresate și sunt depuse plângeri în acest sens. Totuși sunt puține plângeri înregistrate, de rușine. Au fost și clienți agresați de pești sau de prostituate și nu au depus plângeri, ca să nu afle familiile sau prietenii”, a mai spus polițistul.

Din stradă au ajuns să se prostitueze în apartamente de lux

Practic, de pe stradă, prostituatele au ajuns acum să stea în apartamente din zone bune ale Iașului și postează anunțuri pe site-uri de profil. Pe Publi24, de exemplu, sunt sute de prostituate doar din Iași care își oferă serviciile. Prețurile sunt cam aceleași, între 100 și 300 de lei. Cea mai veche meserie din lume nu dispare, ci își schimbă cumva forma.

Totuși, atât fetele care fac asta, cât și clienții acestora își asumă niște riscuri. La finele anului trecut, două prostituate au fost sechestrate și violate de clienți într-un bloc din Păcurari. Acestea au fost racolate de pe Internet. Astfel, din câte se pare, un individ i-a făcut cadou fiului său de 15 ani o partidă de amor cu cele mai frumoase escorte de pe Publi24. Chiar dacă lucrurile păreau să se desfășoare cât se poate de normal, totul a degenerat, iar, din apartament, au început să se audă țipete. La scurt timp au intervenit polițiștii, care i-au ridicat pe cei doi suspecți și i-au dus la audieri.

„Agenții din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași efectuează cercetări într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și viol. Doi bărbați și un tânăr, toți din municipiul Iași, bănuiți de comiterea faptelor, au fost duși la audieri. Polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 de către o persoană din județul Galați despre faptul că sora sa, care se afla pe raza municipiului Iași cu două prietene, nu mai răspunde la telefon. Polițiștii au demarat cu operativitate verificările și investigațiile, stabilind că, în aceeași seară, două dintre cele trei tinere, după ce ar fi dat anunț la mica publicitate privind oferirea de servicii sexuale, ar fi fost contactate de un bărbat pentru a merge într-un loc de pe raza municipiului Iași. Mai apoi, acestea nu au mai răspuns la apeluri”, au spus atunci reprezentanții IPJ Iași.

Adauga un comentariu