Arte vizuale

Picasso si suprarealismul

Publicat: 08 ian. 2020

Picasso si suprarealismul. La ce vârstă a învăţat să picteze Pablo Picasso. Pablo Picasso s-a născut în anul 1881 în Malaga, într-o famile de artişti. Tatăl său a fost un pictor apreciat pentru tablourile sale ce aveau un stil aparte. Primele cuvinte ale micului Picasso au fost “piz, piz” sunete provenind de la cuvântul “lapiz” (creion).

În primii săi ani de viaţa băiatul a fost lăsat să se joace cu creioanele, arătând pasiune pentru desen.

Picasso si suprarealismul

Ajuns la vârsta de 7 ani, tatăl său a început să-l iniţieze în tehnica desenului şi a picturii pe pânză. Tatăl lui Picasso considera că talentul se desăvârşeşte numai prin antrenament şi disciplina.

Când avea 10 ani familia lui Picasso a fost nevoită să se mute tocmai în capătul celălalt al Spaniei, în oraşul La Coruna. Acolo, tatăl său primise o slujbă de profesor de pictură la Şcoala de Arte Frumoase din acel oraş.

Cum şcoala se afla chiar lângă casa în care trăia familia, copilul Picasso participa la orele de curs susţinute de tatăl său. La vârsta de 11 ani micul Picasso ştia deja să picteze scene cu umbre, planuri şi profunzime.

La 13 ani tatăl său l-a surprins acasă pictând peste o schiţă neterminată a sa şi care reprezenta un porumbel. Observând precizia tehnicii băiatului, a recunoscut că Pablo era un geniu care îl depăşise deja.

Legenda spune că a fost momentul în care tatăl său i-a dăruit lui Pablo ustensilele sale de pictură, renunţând să mai picteze vreodată.

Cu toate acestea, au mai fost găsite tablouri realizate de tatăl lui Picasso şi datate mai târziu decât acest eveniment.

La 13 ani, familia s-a mutat din nou, de data aceasta la Barcelona, iar Pablo Picasso a fost acceptat să dea examen de admitere la Şcoala de Arte Frumoase din Barcelona în ciuda vârstei.

A finalizat lucrările ce constituiau examenul în doar o săptămână faţă de patru câte erau permise studenţilor.

La vârsta de 17 ani a primit primul său premiu pentru artă pentru tabloul “Ştiinţa şi caritate” şi pentru care tatăl său a fost model pentru doctorul din această scenă.loading...

Adauga un comentariu