Culinar

Piept de rață cu sos caramel. Rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă

Publicat: 02 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Piept de rață cu sos caramel. Rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă
Pieptul de rață cu sos caramel este ideal de pregătit la mesele festive.

La ceas aniversar putem să îi cucerim pe cei dragi cu o porție de piept de rață cu sos caramel. Acest preparat culinar are o savoare aparte, un aspect deosebit și chiar dacă necesită mai mult timp de pregătire și atenție în alegerea ingredientelor, rezultatul va fi unul încântător. Iată rețeta care îi va impresiona pe cei de la masă.

Piept de rață cu sos caramel

Atunci când vrem să îi răsfățăm pe musafiri la mesele festive cu un preparat gustos și spectaculos, ideal este un piept de rață cu sos caramel. Acesta se face cu multă atenție, cu ingrediente de calitate, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, sucesul culinar va fi garantat.

Pieptul de rață făcut cu sos de caramel și portocale are o aromă deosebită și va fi pe placul tuturor celor de la masă. La mesele festive putem pregăti pentru cei dragi și un coltlet de porc la cuptor fraged și suculent.

Pentru iubitorii de preparate simple, rafinate și gustoase putem face și o porție de paste cu bacon și ciuperci. Acestea se fac rapid, sunt sățioase și sănătoase. Pieptul de rață cu sos caramel este delicios și are un aspect deosebit, fiind alegerea perfectă la mesele de sărbătoare și nu numai.

Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și rafinat

Pentru deliciosul piept de rață cu sos caramel vom avea nevoie de 2 bucăți de piept de rață, 4 portocale, 100 ml de lichior de portocale, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de sare, 3 linguri de zahăr și 50 g de unt, ingrediente necesare pentru prepararea pieptului fraged de rață.

Pentru garnitură vom folosi 3 morcovi, 1 cartof, 50 ml de lapte, 100 g de unt, sare și piper după gust. Mai întâi se stoarce sucul de la portocale și se amestecă împreună cu lichiorul, scorțișoara și sarea. Pieptul de rață se spală, se lasă la scurs și se crestează pe partea cu pielea apoi se adaugă carnea în compoziția de portocale și lichior și se lasă peste noapte la frigider, într-un vas cu capac.

Astfel, carnea va fi mult mai fragedă și aromată. A doua zi se scoate pieptul de rață și se lasă la scurs pe șervețele de bucătărie. Se lasă carnea să ajungă la temperatura camerei apoi se pune într-o tigaie cu puțin ulei încins. Se prăjește carnea ușor pe ambele părți apoi când este gata se scoate din tigaie, se învelește carnea cu folie de aluminiu și se lasă la frăgezit timp de 10 minute.

Următorul pas constă în pregătirea sosului de caramel. Într-o tigaie se caramelizează zahărul apoi se adaugă marinada în care a stat carnea peste noapte. Se mai pun și 2 felii de portocală, apoi se lasă sosul la fiert timp de 5 minute după care se adaugă untul și se potrivește cu sare, după gust. Pentru prepararea garniturii se curăță cartofii și morcovii apoi se taie cubulețe și se pun la fiert. Când legumele devin moi, se scurg de apă, se pasează și se adaugă laptele fierbinte și untul. Se condimentează cu sare și piper.

Pieptul de rață se taie felii, iar peste carnea fragedă și aromată se toarnă sosul. Totul se servește împreună cu piureul de morcovi. Cu siguranță acest preparat va fi apreciat de toți cei de la masă. Pieptul de rață cu sos caramel este ideal de pregătit la mesele festive. Acest deliciu culinar îi va cuceri pe musafiri.

Adauga un comentariu