National

Plângere penală pe numele liderului PNL, Virgil Guran: „Nu îmi este frică”

Publicat: 03 aug. 2021
Virgil Guran, consilierul premierul Ludovic Orban
Virgil Guran, liderul senatorilor din Partidului Naţional Liberal a declarat, marți, 3 august 2021, faptul că are informații clare că cineva a fost pus să îi facă plângere penală

Virgil Guran, liderul senatorilor din Partidului Naţional Liberal a declarat, marți, 3 august 2021, faptul că are informații clare că cineva a fost pus să îi facă plângere penală.

„Am informații foarte clare că cineva a fost pus să îmi facă o plângere penală, pe o prostie, într-adevăr. Vă și spun despre ce am auzit că este vorba. Dacă o să mă cheme vă prezint exact toate datele și de unde a plecat că nu îmi este teamă. Înțeleg că probabil voi fi chemat că există o plângere penală împotriva mea pe o tâmpenie cu niște oameni pe care nici nu i-am cunoscut în viața mea, nu am făcut nimic, nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd cine i-a împins pe acei oameni să facă acest lucru chiar acum și în același timp vă spun foarte clar, nu sunt tipul de om foarte deștept, dar sunt curajos. Pe mine, din contră, mă incită și mă face să merg mai departe fără probleme. Am înțeles de fapt că sunt vreo două-trei (plângeri penale n.r.). Una dintre ele, eu am avut un anumit merit, mic, dar am avut și eu în a convinge să se facă o investiție în Dâmbovița. Într-o țară normală, mi se dădea o diplomă, într-o țară că România mi se spune că am avut vreun interes.”, a declarat Virgil Guran.

Virgil Guran: „Nu îmi este frică. Îl susțin pe Ludovic Orban”

Interpelat dacă această plângere penală ar putea avea legătură cu lupta pentru conducerea PNL, în contextul în care el și-a anunțat susținerea pentru Ludovic Orban, Virgil Guran a lăsat să se înțeleagă că acesta ar fi motivul.

„Eu nu acuz colegii din cealaltă echipă, dar mi se pare ciudat așa că apar lucruri de genul acesta acum. Să vedem cine. V-am spus, voi prezenta exact în momentul în care voi fi chemat. Oricum, nu îmi este teamă absolut deloc pentru că nu am făcut absolut nimic. (…) Sunt obișnuit să fiu denigrat. Eu îmi fac treaba, merg mai departe și nu îmi este frică. Am afirmat că îl susțin pe Ludovic Orban și rămâne valabil indiferent de ce se întâmplă. Unul dintre colegi știe că are o plângere de genul acesta de vreo 10 ani de zile. Nu pot spune cine. Mi se pare ciudată și treaba cu Iulian Dumitrescu. Niște stenograme apar publice deși nu a fost prezentat un dosar. Nu mi se pare normal. Am văzut tot felul de interpretări. (…) La noi dacă intervii înseamnă că e trafic de influență. Nu suntem o țară normală din punctul acesta de vedere și de asta printre altele nu avem eficiență pentru că noi suntem doar direcționați să stăm cu mâna sus sau cu mâna jos când votăm ceva.”, a mai spus Virgil Guran.

Premierul Florin Cîțu dă asigurări că Guvernarea României nu este afectată de luptele interne din PNL

Prezent la alegerile interne din Constanța, premierul Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea ca luptele interne din PNL să afecteze Guvernarea României. Șeful Executivului a dat asigurări că acest lucru este doar la nivel mediatic şi că în realitate nu se întâmplă:

“Această campanie electorală a noastră, această campanie internă nu afectează guvernarea României. Fiecare dintre dumneavoastră, primari, consilieri, unde lucrați în administrația publică, chiar și sectorul privat, ne vom face treaba mai departe în această perioadă pentru a-i asigura că guvernarea merge mai departe. Nu lăsăm guvernarea de o parte”.

Pe de cealaltă parte, remanierea lui Alexandru Nazare a fost una insoțită de scandal. Ludovic Orban a anunțat faptul că nu i s-a cerut un punct de vedere și că premierul a acționat din motive pur subiective și politice, Nazare nefiind un susținător al lui Florin Cîțu.

Adauga un comentariu