International

Planul anti-COVID-19 al lui Joe Biden: „Campanie agresivă, sigură și eficientă de vaccinare”

Publicat: 21 ian. 2021
Joe Biden cu mască de protecție împotriva COVID-19
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii

Pentru a aduce sub control pandemia de COVID-19, Joe Biden, noul președinte american, a semnat o serie de ordine executive. Mai mult, e a anunțat planul anti-COVID-19.

Strategia președintelui american cuprinde purtarea obligatorie a măștii pe aeroporturi și în unele mijloace de transport în comun, accelerarea campaniei de vaccinare și creșterea numărului de teste.

Mai mult, la intrarea în Statele Unite, taote persoanele vor trebui să prezinte un test COVID negativ și să intre în carantină.

Planul anti-COVID-19 al lui Joe Biden se bazează pe știință, nu pe politică

Când și-a prezentat strategia naționala anti-COVID, Joe Biden a declarat că aceasta nu se bazează pe politică, ci pe știință. Mai mult, el a adus o serie de critici la adresa fostei administrații pentru modul în care a gestionat criza sanitară. Noul președinte american a venit și cu o provocare pentru populația Americii: să poarte mască în următoarele 100 de zile, pentru că 50.000 de vieți ar putea fi salvate de acum până în aprilie prin purtarea măștii.

„Lucrurile vor continua să se înrăutățească înainte să se îndrepte. Memorialul pe care l-am organizat acum două seri nu va fi ultimul, din păcate. Bilanțul deceselor va ajunge la 500.000 luna viitoare, iar cazurile vor continua să crească. Nu am ajuns în această situație peste noapte, este nevoie de luni de zile pentru a îndrepta lucrurile. Vreau să fiu clar, vom reuși, vom învinge pandemia și națiunii care așteaptă acțiuni vreau să-i transmit clar că ajutorul este pe drum”, a spus Joe Biden.

„Planul nostru începe cu o campanie agresivă, sigură și eficientă de vaccinare pentru a ne atinge scopul de a administra 100 de milioane de doze în primele 100 de zile de mandat.Vom face tot ce vom putea pentru a vaccina gratis cât mai mulți oameni și pentru a înființa mai multe centre de vaccinare, pentru a mobiliza mai multe echipe medicale care să vaccineze, vom mări stocurile de vaccinuri și le vom livra cât mai rapid”, a adăugat el.

Joe Biden, cel de-al 46-lea președinte american

Miercuri, 20 ianuarie, a fost zi mare pentru SUA. A avut loc ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al Statelor Unite. El a ținut un discurs, care marchează începutul unei noi perspective.

„Dragi americani, este Ziua Americii, este Ziua Democraţiei şi a Speranţei. Timp de secole, America a fost încercată, s-a întâmplat şi acum, dar s-a ridicat la nivelul provocării. Astăzi sărbătorim triumful nu doar a unui candidat, ci a democraţiei. Vocea poporului a fost auzită. Am văzut cât de preţioasă şi fragilă în acelaşi timp este democraţia. Şi acum, democraţia a învins.

Aici, pe acest pământ sfânt, acum câteva zile, violenţele au zguduit chiar fundaţia naţiunii noastre. Suntem însă uniţi şi facem transferul paşnic de putere, aşa cum s-a făcut în ultimii 200 de ani. De acum, privim înainte, spre viitor cu încredere şi ne gândim că vom fi o naţiune puternică

Povestea Americii nu depinde de noi, de unii dintre noi, ci de toţi. Am ajuns atât de departe, trecând prin momente de război. Vom merge înainte pentru că avem multe de făcut în aceste momente grele, dar pline de posibilităţi. Sunt multe de reparat, multe de vindecat, multe de construit şi multe de câştigat”, a declarat Joe Biden.

Adauga un comentariu