Sport

Poate începe o nouă eră la echipa națională. Ianis Hagi, „un pasator extraordinar”. Dennis Man și Valentin Mihăilă, „doi jucători de explozie”

Publicat: 16 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poate începe o nouă eră la echipa națională. Ianis Hagi un pasator extraordinar. Dennis Man și Valentin Mihăilă doi jucători de explozie
Dennis Man, Valentin Mihăilă, jucători importanți pentru ”tricolori”

Jucătorii români sunt în formă înainte de prima acțiune din acest an a echipei naționale, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022. Stanciu, Mihăilă, Bicfalvi și Hanca au marcat pentru echipele lor de club.

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, crede că tinerii Dennis Man, Valentin Mihăilă și Ianis Hagi au devenit jucători importanți pentru ”tricolori”. Aceștia nu au fost convocați de Adrian Mutu pentru europeanul de tineret, semn că, probabil, vor fi pe lista lui Rădoi pentru meciurile din preliminariile Campionatului Mondial.

„Totul se sacrifică pentru prima echipă națională. Tot ce se întâmplă acum e rezultatul unei munci în care s-a parcurs fiecare etapă, de la juniori la tineret. Adi Mutu înțelege foarte bine situația. Sper ca această producție de jucători să nu înceteze, să treacă și alți jucători de la tineret la seniori. Ăsta e scopul vieții fotbalistice, să ai o echipă națională puternică. Ianis e cel mai bun pasator, are cele mai multe assist-uri la Rangers. Mă bucur foarte mult. Nu trebuie să facem o paralelă între tată și fiu. Gică era alt tip de jucător, Ianis e alt tip. Trebuie să-l despovărăm de această presiune pe care o suportă datorită celebrității tatălui. Ianis este un pasator extraordinar, are o eleganță în joc. Nu are explozia lui Gică, dar are inteligență de joc extraordinar și execuții cu ambele picioare. Man și Mihăilă sunt doi jucători de explozie.

Putem spune că sunt jucători fără experiență și care nu s-au maturizat deocamdată. Dar au fost cumpărați pe o sumă mare de bani, la vârsta lor. Era normal să joace fiecare dintre ei. Mă bucur că ei confirmă performanțele de la echipa națională de tineret. Mi se pare normal momentul pe care îl trăiesc ei, datorită valorii, datorită faptului că au foarte multe meciuri în prima ligă română, care nu este de lepădat. Îmi pare rău că joacă la o echipă care este în situația în care este.

Dar poate că presiunea care se pune pe ei – nu e ușor – îi va ajuta să progreseze mai mult. Parma nu e într-o situație fericită. Dar îi ajută foarte mult să se concentreze, să fie mai realiști în joc și să caute eficacitatea, e lucrul cel mai important. E un pas normal pe care l-au făcut. Ei n-au fost luați la naționala de seniori ca să umple un lot, ci sunt posibili titulari. Mirel i-a luat nu pentru că e nostalgic, ci pentru că are nevoie de ei”, a spus Stoichiță, la Look Sport.

Naționala lui Mirel Rădoi debutează în martie în preliminariile Mondialului

Mirel Rădoi a condus naționala României în opt partide, cele șase din Liga Națiunilor, semifinalele barajului de calificare la Euro, pierdut cu Islanda, și amicalul cu Belarus, iar acum se pregătește pentru debutul în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
România a fost repartizată în grupa J, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Primele partide se vor desfășura la finalul acestei luni:

România – Macedonia de Nord, 25 martie, 21:45
România – Germania, 28 martie, 21:45
Armenia – România, 31 martie, 19:00

Selecționerul a anunțat și lista preliminară a stranierilor convocați pentru cele trei partide:

Portari: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);
Fundași: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Bogdan țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Dragoș Grigore (Ludogoreț/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);
Mijlocași: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1);
Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Adauga un comentariu