Eveniment-Social

Politehnica Iași pleacă în deplasare la Craiova. Leo Grozavu încă nu este sigur dacă îl introduce pe teren pe Luis Phelipe: „Nu suntem aroganți, dar avem șansa noastră” – FOTO

Publicat: 15 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Politehnica Iași pleacă în deplasare la Craiova. Leo Grozavu încă nu este sigur dacă îl introduce pe teren pe Luis Phelipe Nu suntem aroganți dar avem șansa noastră - FOTO
Jucătorii și angajații clubului nu și-au mai primit salariile de 2 luni

Jucătorii de la Politehnica Iași au o deplasare lungă la Craiova în acest weekend. Sâmbătă, 16 decembrie 2023, la ora 17:00, ieșenii vor disputa un meci dificil contra Universității Craiova. În tur, oltenii au aplicat o înfrângere usturătoare moldovenilor

Politehnica Iași întâlnește o altă candidată la titlul de campioană în Superligă. Balanța este înclinată în partea oltenilor, însă fotbaliștii de la Iași se gândesc la șansa lor și speră să vină cu puncte sau punct acasă. Totuși, toată lumea se gândește dacă Leo Grozavu îl va juca pe Luis Phelipe, după ce a fost anunțat transferul brazilianului la FCSB.

Politehnica Iași are deplasare grea la Craiova

În meciul din tur, Universitatea Craiova a câștigat cu 4-1, în Copou, după o prestație dezastroasă a ieșenilor. Acum, aceștia își caută revanșa, având în vedere că etapa trecută au câștigat 3 puncte. Iașul este pe locul 12, cu 22 de puncte acumulate, iar atacantul Harrison este în mare formă. Totuși, Leo Grozavu încă nu s-a hotărât în ceea ce privește primul 11, însă toată lumea se întreabă dacă Luis Phelipe va juca.

„Suntem încrezători, mai ales după ultimele jocuri de campionat. Chiar dacă punctele nu și-au făcut prezența în dreptul nostru în clasament, cred că echipa a arătat un nivel superior de joc față de primele etape. Aici mă refer și la partida din tur cu Craiova. Sperăm ca de data asta să fie cu mai mult noroc, am încredere în băieți, toată lumea este concentrată, răspund bine la comenzi. Este important ce stare vom avea la momentul jocului, avem niște adversari valoroși. Nu suntem aroganți, dar avem șansa noastră și vrem să scoatem cât mai mult posibil. Sunt câteva probleme de lot, dar mai avem timp până la meci.

Sunt mici probleme. Avem jucători suficienți în lot, de asta sunt, pentru a îi înlocui pe cei care nu pot să participe la joc. Și Luis Phelipe a fost destul de influențat de comentariile din presă. I-am spus, e alegerea lui, toți cei care au fost în jurul lui și l-am sprijinit am încercat să îi spunem că pentru el este oportun orice joc pe care îl dispută. Am încercat din punct de vedere psihologic să îl sensibilizăm. După 2-3 zile a venit cu altă stare, mi-a spus că acum este disponibil 100 la sută pentru echipă. Vom vedea la ora jocului, nu am hotărât încă dacă va juca”, a precizat Leo Grozavu, antrenorul Politehnicii Iași.

Transferul lui Luis Phelipe a salvat clubul

Contextul în care a venit transferul lui Luis Phelipe i-a indignat pe fanii ieșeni. Acesta avea o formă bună și era o piesă importantă din atacul Politehnicii. Totuși, problemele financiare ale clubului i-au forțat pe cei din conducere să accepte transferul și să mai adauge niște bani la buget. Brazilianul de 22 de ani a semnat cu FCSB, echipa patronată de Gigi Becali, contra sumei de 250 de mii de euro.

„Lucrurile sunt extrem de simple. Nu e nimeni fericit că a trebuit să transferăm un jucător, este situația grea a clubului, pe care am preluat-o din 2021. An de an mai vin niște bombe din urmă, după cum ați văzut, cele 2 litigii pe care le-am pierdut cu doi foști angajați ai clubului, Ciprian Paraschiv și Sergiu Melinte. Dacă nu am fi făcut un transfer, probabil că ar fi trebuit să închidem ușa și să plecăm cu toții acasă. În acest moment, mâine se fac 2 luni de când nu am dat salariile la jucători, angajați, staff și la colaboratori. Gândiți-vă că doamna de serviciu ne întreabă când ia și ea un salariu.

E o presiune foarte mare pe noi și atunci a trebuit să luăm decizii, adică să transferăm un jucător. Suma exactă a transferului este de aproape 250 de mii de euro. Noi nu am vrut să ajungem în situația în care să plece jucătorii și angajații acasă fără să își ia salariile. Numai în acest an, litigiul cu Ciprian Paraschiv ne-a costat 300 de mii de euro, din care trebuie să mai plătim 40 de mii de euro, iar cel cu Sergiu Melinte – 300 de mii de euro. Acești bani trebuie produși de club”, a transmis Florin Briaur, managerul Politehnicii Iași.

Politehnica Iași pleacă în ultima deplasare din acest an, unde va întâlni formația Universitatea Craiova. Luis Phelipe va participa, însă nu este sigur dacă va juca.

Comentarii
  • cei care sunt vinovati de creearea prejudiciilor de cate 300.000 euro sa plateasca din buzunarul propriu.
    este cel mai bine asa.
    mai raman si bani in visteria clubului

  • Au salavt clubul exact cei 200 de mii de euro de pe Luis Phelipe.O bataie de joc sa dai asa jucator pe maruntis.La cat e de tanar si talentat ar fi dat Becali mult mai mult,dar are cartite in club

Adauga un comentariu