Local

Poliția ieșeană, în alertă! Un individ ajuns în arest după ce a spart o casă! Un alt suspect este cercetat pentru jefuirea unei creșe!

Publicat: 30 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliția ieșeană în alertă Un individ ajuns în arest după ce a spart o casă Un alt suspect este cercetat pentru jefuirea unei creșe
Tot mai mulți ieșeni aleg să comită infracțiuni de furt

Polițiștii ieșeni au reușit, în ultimele zile, să prindă mai mulți indivizi suspectați de comiterea unor furturi. Conform oamenilor legii, aceștia ar fi sustras atât bani, cât și diverse bunuri. Un tânăr a ajuns în arest după ce ar fi spart o casă, în vreme ce un alt ieșean este suspectat că a spart o creșă

Oamenii legii au intrat în alertă în ultimele zile, după ce au fost anunțați cu privire la comiterea mai multor furturi de către persoane necunoscute. Astfel, recent, polițiștii ieșeni au identificat un tânăr bănuit de furt calificat.

„Pe 27 septembrie 2020, agenții din cadrul Secției VI de Poliție au identificat un tânăr suspectat de comiterea infracțiunii de furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 25 spre 26 septembrie, acesta ar fi pătruns într-o creșă din municipiul Iași și ar fi sustras mai multe bunuri (un laptop, viziere de protecție, pungi cu cereale etc.). Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arest. Ulterior, tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Poliția ieșeană, în alertă: suspect de furt, prins la Aeroport!

Polițiștii ieșeni au afirmat că au mai prins un bărbat bănuit de furt. Așadar, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat de 40 de ani, bănuit de comiterea a două infracțiuni de furt. Pe 28 septembrie 2020, individul a fost prins în Aeroportul Iași, pe sensul de intrare în țară.

„Pe 12 ianuarie 2020, în timp ce s-ar fi aflat într-un magazin din municipiul Iași, suspectul i-ar fi sustras unei femei de 70 de ani portofelul cu bani și acte, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 150 de lei. De asemenea, pe 16 ianuarie 2020, acesta i-ar fi furat telefonul mobil unei femei, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 900 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, suspectul a fost dus în arest. Mai apoi, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a adăugat Anca Vîjiac.

A intrat în bucluc din pricina unui joc Playstation

Oamenii legii au susținut că au mai reținut un tânăr suspectat că a spart o locuință. Astfel, agenții din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

„În ziua de 24 septembrie 2020, acesta a pătruns într-un apartament din municipiul Iași și a sustras mai multe bunuri (un telefon mobil, un joc Playstation etc.), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 7.500 de lei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind dus în arest. Acesta va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, a subliniat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

O septuagenară a pierdut mii de euro într-un microbuz, apoi i-a găsit cu ajutorul polițiștilor

Agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au fost sesizați, recent, de către o femeie de 73 de ani cu privire la faptul că și-a uitat geanta în care avea aproximativ 3.000 de euro, 600 de lei și alte bunuri, la coborârea dintr-un vehicul cu care s-a deplasat către comuna Răducăneni.

„La scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat vehiculul în cauză pe Drumul Național 28. Geanta a fost recuperată, fiind restituită femeii. Șoferul a declarat că nu a observat prezența bunurilor în mașină”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Adauga un comentariu