National

Polițiștii au dat amenzi de aproximativ 8,6 milioane lei, în ultima săptămână

Publicat: 07 nov. 2020
Un polițist amendează un participant la trafic
Un polițist amendează un participant la trafic

Poliţiştii au aplicat, în ultima săptămână, în cadrul acţiunilor desfăşurate în contextul pandemiei de COVID-19, peste 58.000 de amenzi în valoare de aproximativ 8,6 milioane de lei, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

De asemenea, 69 de persoane sunt cercetate în 60 de dosare penale, dintre care 54 pentru săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Principala problemă: Nepurtarea măștii de protecție

Cele mai multe nereguli constatate au fost legate de nepurtarea măştii de protecţie, nerespectarea normelor privind distanţarea fizică sau cu privire la organizarea unor evenimente în spaţii închise pentru care sunt impuse interdicţii ori cu depăşirea numărului de participanţi permis.

Potrivit oficialului MAI, în intervalul analizat, au fost verificaţi aproape 3.000 de operatori de transport persoane, peste 60.000 de operatori economici, 90.000 de locaţii de interes, printre care 40.000 de restaurante, terase şi fast-food-uri, precum şi peste 480.000 de persoane.

MAI recomandă în continuare cetăţenilor şi operatorilor să respecte regulile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea virusului.

Polițiștii ieșeni au descoperit din nou nereguli legate de nerespectarea măsurilor în lupta cu COVID-19!

Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activitățile desfășurate au participat peste 220 de polițiști și polițiști locali și au fost verificate 162 de societăți comerciale și 29 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 527 de persoane.

S. P., în calitate de vânzător la magazinul Express caffe, a fost sancționată cu suma de 500 de lei,conf L55/2020 întrucât nu purta corespunzător masca de protecție împotriva infectării coronavirus.

O altă sancțiune de 600 de lei, cf Hcl54 din 2020, a fost dată pentru comercializarea produselor din pește fără documente de proveniență.

Controalele vor continua în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Ieșeni confirmați pozitiv cu COVID-19, depistați în locurile publice din Iași de către polițiștii locali și trimiși înapoi în izolare

În timpul controalelor făcute de polițiștii locali în spațiile și instituțiile publice din municipiul Iași sunt depistate persoane care sunt confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 și nu respectă măsura izolării la domiciliu dispusă de către Direcția de Sănătate Publică Iași

La nivelul municipiului Iași, polițiștii locali depistează în locurile și instituțiile publice tot mai multe persoane care sunt confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Astfel de situații se găsesc chiar și în zonele aglomerate, așa cum s-a întâmplat în cursul zilei de 6 noiembrie în sediul Serviciului de Evidență a Persoanelor Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu