Local

Polițiștii au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat legea

Publicat: 29 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii au fost prezenți în trafic. Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale după ce au încălcat legea
Un bărbat s-a urcat băut la volan și a gonit cu peste 100 de kilometri pe oră, dar a fost prins de către polițiștii ieșeni

Controale ample în mai multe zone din județul Iași. Polițiștii au împărțit sute de amenzi șoferilor care au fost prinși pe picior greșit. Unii dintre ei au avut ghinion și s-au ales cu dosare penale

Polițiștii Serviciului Rutier, ai Secției 5 Poliție Rurală Răducăneni și ai Secției 8 Poliție Rurală Lețcani au organizat şi executat acţiuni în sistem integrat, de tip „BLITZ”, pentru creşterea gradului de disciplină rutieră în mediul rural. Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute șase permise de conducere şi retrase șase certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, un şofer din județul Neamţ, în vârstă de 32 de ani, a condus un autoturism pe DE 583, fiind depistat în timp ce circula cu 103 km/h, viteza legală instituită pe acel tronson de drum fiind stabilită la 50 km/h. A fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei. Totodată s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 zile.

Controale în mai multe zone din județ

Și polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iaşi au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor referitoare la indisciplina pietonilor. În cadrul acţiunii au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 6.700 de lei, au fost reţinute două permise de conducere (neacordare prioritate pietoni) şi retras un certificat de înmatriculare. În aceeași zi, poliţiştii Biroului Rutier Paşcani au depistat un bărbat din comuna Ruginoasa, județul Iași, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism în localitate.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Fără permis de conducere, dar la volan

În urmă cu câteva zile, polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducere a unui auto fără permis de conducere. Astfel, la data de 10 noiembrie a.c., polițiștii au depistat un bărbat din comuna Fântânele în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Fântânele, având, în urma testării alcoolscopice, valoarea de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificări a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu