Local

Polițiștii au luat la periat județul Iași. Ce au căutat oamenii legii?

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Polițiștii au luat la periat județul Iași. Ce au căutat oamenii legii
Polițiștii rutieri au fost din nou prezenți în trafic și au împărțit sancțiuni

Polițiștii din Iași au făcut mai multe controale în județ. Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta, iar unii dintre ei au fost sancționați

Polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. Astfel, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.540 de lei, din care șase pentru neacordare de prioritate pietonilor și două pentru neacordare de prioritate vehiculelor.

De asemenea, au fost reținute nouă permise de conducere, din care șase pentru neacordare de prioritate pietonilor și două pentru neacordare de prioritate vehiculelor. De exemplu, un bărbat din comuna Focuri a condus un autoturism pe o stradă din municipiul Iași, dar nu ar fi acordat prioritate de trecere unui pieton ce era angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Acesta a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile.

Fără permis de conducere, dar la volan

Polițiștii Biroului Rutier Iași au oprit pentru control un bărbat din comuna Focuri, care conducea un autoturism pe raza municipiului Iași. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar poseda permis de conducere. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul sâvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările continuă.

Și polițiștii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Lețcani au identificat un bărbat din comuna Movileni, care ar fi provocat un accident soldat cu pagube materiale, avariind gardul unui vecin. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, iar cercetările continuă.

Controale peste controale

Zilele trecute, polițiștii Serviciului Rutier Iași au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 58.595 de lei, dintre care 112 pentru viteză, opt pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere, dintre care zece pentru viteză, iar opt pentru depășiri neregulamentare. Spre exemplu, un bărbat de 36 ani a condus un auto pe raza comunei Boureni, cu viteza de 117 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.175 de lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Un alt bărbat a condus un auto pe raza comunei Mircești, cu viteza de 136 km/h, iar acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.450 de lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile.

Comentarii
Adauga un comentariu