Eveniment-Social

Polițiștii au verificat în ultimele zile dacă se respectă măsurile luate în lupta cu COVID-19. Sute de cetățeni au fost sancționați

Publicat: 04 ian. 2021
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițiștii în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

În fiecare zi oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. Polițiștii ieșeni s-au aflat la datorie, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară

Măsurile luate împotriva răspândirii COVID-19 nu sunt respectate. Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Analiza situației privind cazurile înregistrate în perioada 31 decembrie 2020-2 ianuarie 2021 arată că începutul acestui an nu a adus incidente deosebite. Polițiștii ieșeni s-au aflat la datorie, pentru asigurarea și menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară. La nivel județean, în ultimele 3 zile polițiștii au intervenit la 434 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin 112. Numărul autorilor de infracțiuni prinși în flagrant este de 10. De asemenea, la nivel județean, polițiștii au dat 714 amenzi în valoare de 314.989 de lei.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Adauga un comentariu