Local

Polițiștii ieșeni au identificat trei tineri bănuiți de furt calificat. Ce prejudiciu au adus

Publicat: 08 iul. 2020
Polițiștii ieșeni au identificat trei tineri bănuiți de furt calificat. Ce prejudiciu au adus
Polițiștii ieșeni au identificat trei tineri bănuiți de furt calificat

Polițiștii ieșeni au identificat trei bărbați bănuiți de furt calificat. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore. Polițiștii Poliției Orașului Hârlău și Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău au identificat trei tineri, din județul Botoșani, bănuiți de comiterea a trei infracțiuni de furt calificat, aceștia fiind depistați pe raza județului Timiș.

Tineri ieșeni bănuiți de furt calificat

Din investigațiile demarate până în momentul de față, s-a constatat faptul că în noaptea de 5 spre 6 iulie a.c., cei trei tineri s-ar fi deplasat cu un autoturism pe raza comunei Fântânele, iar având feţele acoperite cu măşti, ar fi deconectat sistemele de supraveghere video şi alarmare de la trei magazine din comună.

Ar fi pătruns prin efracţie în interiorul acestora și ar fi sustras bani și bunuri (telefoane mobile, cartele telefonice reîncărcabile, țigări, produse alimentare), cauzând un prejudiciu total de aproximativ 11.500 de lei, potrivit autorităților. Prejudiciul a fost recuperat parțial.

Au fost reținuți pentru 24 de ore

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 7 iulie a.c., cei trei tineri bănuiți de comiterea faptelor au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

La data de 8 iulie a.c., aceștia vor fi prezentați, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău. Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, I.P.J. Botoșani și I.P.J. Timiș. 

Cercetările continuă, au anunțat oamenii legii.

Tânără condamnată, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru furt

Judecătorii ieșeni au condamnat o tânără de 19 ani, Daria Roman, la 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru că a furat lenjerie intimă dintr-un mare complex comercial. Tânăra fusese trimisă în judecată sub acuzația de furt calificat. La audieri, aceasta a recunoscut comiterea faptei

O tânără în vârstă de 19 ani s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor ieșeni, din pricina unei perechi de chiloți tanga. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Dariei Roman la opt luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, pentru furt calificat.

„Instanța ia act că persoana vătămată, prin reprezentanții săi legali, nu a formulat pretenții civile în cadrul procesului penal”, au precizat judecătorii în cazul tinerei de 19 ani.

Deocamdată, decizia primei instanțe nu a fost contestată.

Tânăra a povestit ce s-a întâmplat cu lenjeria intimă

Procesul tinerei de 19 ani a început pe data de 12 martie 2019. Asta, după ce tânăra fusese reținută și arestată preventiv de pe data de 22 februarie, până pe 13 aprilie 2019. Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a tinerei de 19 ani, pentru furt calificat.

„În seara zilei de 20 februarie 2019, în jurul orei 21:00, inculpata a sustras produse alimentare și nealimentare în valoare de 82,90 lei dintr-un magazin aflat într-un complex comercial din municipiul Iași”, au menționat procurorii ieșeni.

Așadar, în seara zilei de 20 februarie 2019, Secția III de Poliție a fost sesizată prin 112 de agenții de securitate din magazin cu privire la faptul că au prins o tânără de 19 ani după ce ar fi sustras produse alimentare și nealimentare fără a le plăti.

La audieri, tânăra a povestit că locuiește la bunica sa, în municipiul Iași. Pe 20 februarie 2019, ea s-a întâlnit cu o prietenă, B.I., și au stabilit să meargă la magazinul din complexul comercial situat în centrul Iașului, pentru a face cumpărături. Cele două tinere au intrat în magazin în jurul orei 19:15. Acestea au luat un coș pentru cumpărături, în care ambele au pus diferite produse.

Adauga un comentariu