Local

Polițiștii ieșeni au intervenit la 110 evenimente și au aplicat peste 400 de sancțiuni pentru alcool, tâlhărie, furt și au suspendat zeci de permise

Publicat: 05 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii ieșeni au intervenit la 110 evenimente și au aplicat peste 400 de sancțiuni pentru alcool tâlhărie furt și au suspendat zeci de permise

Polițiștii ieșeni au intervenit la 110 evenimente și au aplicat peste 400 de sancțiuni pentru alcool, tâlhărie, furt și au suspendat zeci de permise. Ieri, polițiștii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. 

Polițiștii ieșeni au intervenit în forță

Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate au fost sesizate peste 25 de infracțiuni. La data de 4 iulie a.c., poliţiştii au acționat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 3 acțiuni și s-a intervenit la 115 evenimente, dintre care 96 au fost sesizate prin 112. În urma activităților au fost sesizate 26 de infracţiuni. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 401 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 153.505 lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Tâlhar, reținut pentru 24 de ore

Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Iaşi au depistat şi condus la cercetări un tânăr, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.//Acesta a fost reţinut pentru 24 ore. Din cercetări a rezultat că acesta, împreună cu un alt bărbat (arestat preventiv în aceeaşi cauză) ar fi agresat un bărbat, căruia i-ar fi sustras din buzunar portofelul cu bani şi acte.

În baza probatorului administrat în cauză, acesta a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 03 iulie a.c., tânărul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlulului judiciar pentru 60 de zile.

Conducea un moped băut și fără permis

La data de 02 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Miroslava au depistat un bărbat, de 21 de ani, care conducea un moped, pe drumul public din com. Ţibana, având o concentraţie alcoolică, în urma testării cu aparatul alcooltest, de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

De asemenea, din verificări a rezultat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 3 iulie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Fără permis și aflat sub influența băuturilor alcoolice

La data de 4 iulie a.c., politiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Ciurea au oprit pentru control, în comuna Mironeasa, un autoturism condus de un tânăr, de 22 de ani, din comuna Mironeasa.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

A refuzat prelevarea de probe biologice

La data de 4 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au oprit pentru control, pe DJ 281, în comuna Ceplenița, un autoturism condus de un bărbat, de 48 de ani, din comuna Cotnari. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă. La data de 5 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pașcani au oprit pentru control, în municipiul Pașcani, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din municipiul Pașcani.

Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat să îi fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările continuă.

A condus un autoturism neînmatriculat

La data de 4 iulie a.c., polițiștii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au oprit pentru control, pe raza localității Pârcovaci, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din localitatea Pârcovaci. 

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie a autoturismului era expirată.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Adauga un comentariu