Eveniment-Social

Polițiștii rutieri au făcut mai multe controale în diferite zone din Iași. Șoferii prinși pe picior greșit s-au ales cu amenzi și dosare penale

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii rutieri au făcut mai multe controale în diferite zone din Iași. Șoferii prinși pe picior greșit s-au ales cu amenzi și dosare penale
Polițiștii au desfășurat o serie de acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente: viteza excesivă, depășiri neregulamentare și conducerea sub influența băuturilor alcoolice

Oamenii legii din Iași au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente: viteza excesivă, depășiri neregulamentare și conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Au fost reținute 43 de permise de conducere, dintre care: 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consum de alcool, 10 pentru depășire neregulamentară și 14 pentru alte abateri. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au desfășurat recent o serie de acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente: viteza excesivă, depășiri neregulamentare și conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice. Au fost date 253 de amenzi, în valoare de 116.195 de lei, dintre care 87 pentru nerespectarea regimului de viteză, 10 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 3 pentru consum de alcool și 153 pentru alte abateri.
Au fost reținute 43 de permise de conducere, dintre care 15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru consum de alcool, 10 pentru depășire neregulamentară și 14 pentru alte abateri. Au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost constatate două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Un ieșean a refuzat să sufle în aparatul alcooltest

Nereguli au fost descoperite și de polițiștii de la alte secții. De exemplu, agenții din cadrul Secției V de Poliție efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și refuz de recoltare probe biologice. Din cercetări a rezultat că, pe 4 septembrie 2021, în jurul orei 21:00, un bărbat de 32 de ani ar fi condus un autoturism pe șoseaua Bucium, din municipiul Iași, deși nu are permis.
Întrucât mirosea a alcool, acestuia i s-a solicitat să sufle în aparatul alcooltest, însă el a refuzat. De asemenea, acesta a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe baza probatoriului administrat în cauză, pe 5 septembrie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și dus în arest. Cercetările continuă.

A rupt un gard după ce a pierdut controlul volanului

Un ieșean s-a ales cu mari dureri de cap după ce a scăpat mașina de sub control. Agenții din cadrul Postului de Poliție Focuri efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autoturism fără permis, sub influența alcoolului sau a altor substanțe, conducerea unui autoturism neînmatriculat și distrugere. Din verificări a rezultat că, pe 5 septembrie 2021, în jurul orei 20:00, un bărbat de 51 de ani, în timp ce ar fi condus un tractor pe drumul public, în satul Focuri, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu gardul unei locuințe, distrugându-l pe o lungime de 6 metri.

În urma testării alcoolscopice a bărbatului, a rezultat valoarea de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, a rezultat că tractorul nu este înmatriculat, iar bărbatul nu are permis pentru vreo categorie de vehicule. În urma accidentului nu au fost înregistrate victime omenești. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu