National

Polițistul nemțean condamnat în dosarul „Sex şi mită la Permise“ a călcat strâmb din nou. Pentru ce este cercetat de această dată

Publicat: 14 iul. 2020
ALT=«Polițistul nemțean Adrian Costel Anton, condamnat în dosarul „Sex şi mită la Permise“»
Polițistul nemțean Adrian Costel Anton

Polițistul nemțean condamnat în dosarul „Sex şi mită la Permise“ a călcat strâmb din nou. Un angajat al Serviciului Permise și Înmatriculări Covasna a fost trimis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în judecată pentru luare de mită. Deși a fost implicat în mai multe scandaluri în trecut, se pare că Adrian Costel Anton nu s-a liniștit.

În trecut polițistul nemțean a fost condamnat în dosarul „Sex şi mită la Permise“

Adrian Costel Anton, detașat în prezent din Neamț în Covasna, a fost condamna pe 4 februarie a.c. de către Tribunalul Covasna în dosarul „Sex şi mită la Permise“. Alături de acesta a mai fost condamnat un alt coleg. Aceștia au fost acuzați că au primit bani și alte avantaje de la mai multe persoane care doreau să obțină cu ușurință permisul de conducere. De asemenea, subofițerul Costel Anton este acuzat că a primit inclusiv favoruri sexuale din partea unor candidate.

Inițial a primit o pedeapsă de 2 ani, 9 luni și 10 zile de închisoare. Totuși, pentru acesta s-a dispus suspendarea sub supraveghere pentru o perioadă de patru ani. Acesta a fost acuzat în final de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu.

Adrian Costel Anton, acuzat din nou de luare de mită

În prezent numele subofițerului se regăsește într-un nou dosar. Procurorii DNA au precizat că de această dată este anchetat și cel care a oferit șpagă. Acesta este acuzat de dare de mită.

„La data de 07 aprilie 2016, inculpatul Anton Costel Adrian, în calitatea menţionată mai sus, ar fi primit de la celălalt inculpat suma de 300 lei pentru a-l declara admis la proba practică pentru obţinerea permisului de conducere. Menţionăm că inculpatul Anton Costel Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate acestora“, este menționat în comunicatul DNA Braşov.

În dosarul „Sex şi mită la Permise“ subofițerul nemțean a primit și o pedeaspă complementară. Acestuia i se interzice pentru o perioadă de 2 ani, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita atribuţii pe linia examinării candidaţilor pentru susţinerea examenului de obţinere a permisului de conducere sau a unor categorii ale acestuia. De asemenea acesta a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității.

Cum a ajutat-o Costel Anton pe o candidată să promoveze examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere

În cadrul anchetei efectuate au ieșit la iveală detalii uluitare. Una dintre candidatele care a acceptat să întrețină relații sexuale cu Adrian Costel Anton a reușit să promoveze examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere după ce subofițerul i-a șoptit mai multe răspunsuri.

„În perioada 7 martie 2016 – 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea“, se arată în comunicatul DNA.

După ce la prima încercare a picat examenul, atunci când a fost ajutată de Adrian Costel Anton a obținut 22 de puncte.

Adauga un comentariu