National

Poluare cu produse petroliere în râul Argeș. Se intervine pentru limitarea efectelor

Publicat: 31 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poluare cu produse petroliere în râul Argeș. Se intervine pentru limitarea efectelor
Poluare cu produse petroliere în râul Argeș

Poliţiştii din Piteşti au efectuat cercetări, marţi seara, în urma unei sesizări la 112 care semnala că în apa râului Argeş, în zona Podul Viilor, au fost observate reziduuri petroliere, transmite Agerpres.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti, care au constatat că cele sesizate se confirmă. De asemenea, în zona indicată s-au deplasat grupa operativă şi poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în vederea efectuării cercetării”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş.

Au fost luate primele măsuri pentru limitarea efectelor poluării

Conform aceleiaşi surse, au fost luate primele măsuri, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Apelor Române, pentru limitarea efectelor poluării şi neutralizarea substanţelor. De asemenea, se efectuează cercetări suplimentare pentru luarea măsurilor legale în consecinţă.

„În continuare se efectuează cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul şi luarea măsurilor legale în consecinţă”, mai precizează informarea IPJ Argeş.

CE a solicitat României și altor 13 state membre să reducă emisiile generate de mai mulți poluanți

Comisia Europeană a solicitat României și altor 13 state membre să reducă emisiile generate de mai mulți poluanți atmosferici. De asemenea, CE a cerut României să își pună la punct rețeaua Natura 2000.

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a solicitat unui număr de 14 state membre -Bulgaria, Danemarca, Irlanda, Spania, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Ungaria, Austria, Polonia, Portugalia, România și Suedia- să își respecte angajamentele de reducere pentru mai mulți poluanți atmosferici.

„Directiva NEC stabilește angajamente naționale de reducere a emisiilor pentru mai mulți poluanți, care trebuie îndeplinite de fiecare stat membru în fiecare an între 2020 și 2029, precum și reduceri mai ambițioase începând cu 2030. Se solicită statelor membre să instituie programe naționale de control al poluării atmosferice (PNCPA) pentru a arăta modul în care vor fi îndeplinite aceste angajamente de reducere”, se arată în comunicat.

Adauga un comentariu