Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Poluarea aerului este responsabila de coronavirus

Poluarea aerului este responsabila de coronavirus

28 mart. 2020, 10:12,
în Sanatate

Poluarea aerului este responsabila de coronavirus. Poluarea aerului nu este responsabilă numai de hipertensiune, diabet sau probleme respiratorii. De asemenea, poate crește riscul de a fi infectat cu Covid-19.

Poluarea este o tragedie pentru sănătatea noastră. Crește riscul de hipertensiune arterială, diabet și, desigur, probleme respiratorii. Dar în cazul acestei crize de coronavirus, acesta joacă un rol decisiv, atât în ​​virulența simptomelor Covid-19, cât și în riscurile de a fi contaminat, explică Le Parisien.

Ecologia este încântată să vadă poluarea aerului că scadă drastic datorită izolarii oamenilor. Aerul nu mai era atât de „curat” la Paris de peste 40 de ani. Vești bune? Dacă plămânii noștri urbani se odihnesc, reducerea poluării ar putea evita și un factor agravant în contaminarea cu Covid-19.

Poluarea aerului este responsabila de coronavirus. Poluarea poate transporta virusi

Le Parisien raportează cuvintele lui Isabella Annessi-Maesano, epidemiolog la Inserm, care explică că poluarea este probabil un „vector pentru transportul virușilor” și, prin urmare, Covid-19. Ea explică: „Poluarea cu particule fine afectează membranele mucoase și căile respiratorii și este, de asemenea, un factor în agregarea virușilor, bacteriilor și polenului”. Aerul poluat este capabil să transporte multe lucruri… chiar și metale grele! El evidențiază legătura dintre calitatea aerului și regiunile cele mai afectate de Covid-19. În China, în nordul Italiei și chiar în Coreea de Sud, trei mari puncte ale epidemiei, industria poluează aerul foarte, foarte mult.

Pe de altă parte, poluarea aerului dăunează plămânilor, îngreunează respirația și, prin urmare, pune în pericol locuitorii din spațiile poluate, odată ce virusul este contractat. Alianța Europeană pentru Sănătate Publică (EPHA) și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la acest subiect. În 2003, la data SARS, oamenii de știință și-au dat seama că pacienții din zonele cu o calitate slabă a aerului și-au văzut riscul de deces crescut cu 84% în comparație cu alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`