Prima pagină » Eveniment-Social » Pont pentru documentare online, la Iași! Cele mai tari prezentări gratuite, pentru utilizatorii resurselor electronice, la Universitatea Tehnică
Pont pentru documentare online, la Iași! Cele mai tari prezentări gratuite, pentru utilizatorii resurselor electronice, la Universitatea Tehnică

Pont pentru documentare online, la Iași! Cele mai tari prezentări gratuite, pentru utilizatorii resurselor electronice, la Universitatea Tehnică

13 mai 2024, 02:00,
Valentin HUȚANU în Eveniment-Social

Cei interesați de documentare online, din Iași, au șansa celor mai tari prezentări din perspectiva utilizării resurselor electronice la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”! Clarivate – Ex Libris și Choice – ACRL se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică: studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari etc

Persoanele interesate de documentare online, din Iași, au ocazia să participe la cele mai tari prezentări din perspectiva utilizării resurselor electronice. Asta, la Universitatea Tehnică (TUIASI) „Gheorghe Asachi”! Clarivate – Ex Libris și Choice – ACRL (importante platforme pe acest segment) se adresează tuturor utilizatorilor resurselor de documentare electronică (studenți, masteranzi, doctoranzi, cadre didactice, cercetători, bibliotecari). Toate detaliile legate de acest moment pot fi consultate AICI:

Șansă de documentare online, la Iași! Prezentări gratuite, pentru utilizatorii resurselor electronice, la Universitatea Tehnică

Ex Libris, parte a Clarivate, în parteneriat cu E-nformation, continuă seria de sesiuni dedicate ALMA, noua soluție de top din clasă, bazată pe cloud pentru gestionarea resurselor bibliotecii unificate.

„Pe parcursul acestor sesiuni demo, veți descoperi principalele funcționalități ale sistemului care reprezintă o soluție revoluționară de management al resurselor bibliotecii. Fluxurile de lucru automatizate, modele de colaborare și partajare a datelor, instrumentele de analiză avansată fac din ALMA o platformă de ultimă generație, care a fost deja implementată în peste 2.500 de instituții din întreaga lume”, arată reprezentanții TUIASI.

Pe 21 mai 2024, ora 18.00, este programat momentul intitulat „Împuterniciți studentul post-pandemic Clarivate – Ex Libris”. În calitate de bibliotecari și profesioniști în domeniul educației, este esențial să rămâneți la curent cu peisajul în continuă evoluție al dinamicii studenților. Pe 29 mai 2024, ora 11.00, va avea loc activitatea „Execuția și Circulația care depășesc imaginația”,  Clarivate – Ex Libris. Pe 16 mai 2024, ora 20.00,  va avea loc „Deblocarea perspectivelor cu IA generativă: Cum să îmbunătățiți eficiența cercetării în bibliotecă”, Choice – ACRL – Elsevier, pe 21 mai 2024, ora 18.00 – „Integritatea cercetării și IA: depășirea provocărilor și valorificarea potențialului”, Choice – ACRL – Springer Nature, pe 23 mai 2024, ora 21.00, „Predare cu documente guvernamentale de la The National Archives, Marea Britanie”, Choice – ACRL – AM Archives Direct.

Dr. Matt Graham, Universitatea Dundee, se va alătura prezentatorilor și va pune în evidență colecția „Apartheid Africa de Sud”

De precizat că AM Archives Direct oferă o perspectivă crucială asupra geopoliticii moderne din perspectiva statului britanic, cu materiale extrase exclusiv din The National Archives, Marea Britanie.

„Alăturați-vă acestui webinar în timp ce se explorează valoarea de predare și cercetare a acestor documente guvernamentale și de ce sunt o resursă valoroasă de bibliotecă pentru studenții din cadrul departamentelor”, au mai reliefat cei de la TUIASI.

Dr. Matt Graham, Universitatea Dundee, se va alătura prezentatorilor și va pune în evidență Colecția „Apartheid Africa de Sud”, pentru a explora modul în care materialul este folosit în predarea sa de licență, precum și rolul său în producerea celui mai recent modul. Așadar, pont pentru documentare online, la Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *