Titlurile zilei

Porunca incredibilă a lui Mihai Chirica! Controlorii au fost anunțați să nu mai dea amenzi în autobuze și tramvaie până la alegeri. Așa se strâng voturile la Iași? – FOTO

Publicat: 09 mart. 2024
_____ Vizualizări 16 Comentarii
Porunca incredibilă a lui Mihai Chirica Controlorii au fost anunțați să nu mai dea amenzi în autobuze și tramvaie până la alegeri. Așa se strâng voturile la Iași - FOTO
Angajații sunt nemulțumiți de această situație

Controlorii de la CTP nu mai au voie să dea amenzi în autobuze și tramvaie după ce au primit ordin direct de sus

O nouă controversă a apărut la CTP Iași. Totul, din ordinul primarului Mihai Chirica, pentru a nu își deranja alegătorii, majoritatea fiind pensionari. Astfel, controlorii din mijloacele de transport nu mai au voie să dea amenzi elevilor, studenților, pensionarilor care circulă fără bilet sau abonament. Angajații trebuie să se conformeze cu decizia pentru a nu avea probleme la muncă.

Controlorii nu mai au voie să dea amenzi în autobuze și tramvaie

Controlorii de la CTP au primit un ordin nou direct de la Primăria Iași, ca să nu mai amendeze elevii, studenții, pensionarii care circulă fără legitimații de călătorie. Se pare că primarul Mihai Chirica vrea să își asigure liniștea pentru alegerile locale prin acest mod, având în vedere că se bazează pe votul multor pensionari din municipiu. La începutul lunii decembrie 2023, CTP Iași a majorat prețul biletelor la 3,5 lei, dar și amenzile, de la 50 la 99 de lei. Acum, controlorii sunt puși în fața unei situații jenante în care nu mai trebuie să îi mai amendeze pe cei care circulă fără bilet. Astfel, se creează un precedent, iar autoritatea controlorului este inexistentă.

„Ni s-a adus la cunoștință de către conducerea CTP Iași (șefii de tură, șef de compartiment, director general) ca până la perioada alegerilor să nu mai sancționăm cu amenda de 100 lei sau să facem proces-verbal elevilor, pensionarilor și studenților care nu au bilet sau abonament. Nu este corect din partea conducerii să ne impună să nu sancționăm contravenienții ce circulă fără titlul de călătorie. Acesta este un ordin direct de la Primăria Municipiului Iași. Acest lucru nu mi se pare deloc corect și încalcă multe reguli interne”, a precizat un controlor de la CTP Iași.

Un alt controlor vorbește despre faptul că, la anterioarele alegeri, conducerea le aducea liste cu candidații la primărie și trebuiau să aleagă un nume.

Angajatul a dorit să își păstreze anonimatul, deoarece îi este frică că va avea de suferit la locul de muncă pentru informațiile divulgate.

Pe un grup de Whatsapp, șeful de compartiment Constantin David le-a precizat  controlorilor noile ordine primite de la primărie.

„Pentru elevi și pensionari contravenienți, nu amendați, întocmiți numai raport constatare sau invitație”, a precizat Constantin David, șef compartiment CTP Iași.

Reporterii BZI l-au contactat pe inginerul Constantin David pentru a oferi un punct de vedere, însă acesta nu a răspuns apelurilor.

Compania se supune ordinelor

Astfel, compania nu a avut de ales, mai ales că bugetul ține de primărie în mare parte. Totuși, directorul neagă că acest lucru ar fi adevărat.

„Nu este adevărat, eu nu am auzit nimic despre acest lucru”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Situația este tensionată la CTP după ce primarul Mihai Chirica i-a cerut demisia directorului general Cristian Stoica într-o ședință de Consiliu Local.

Reporterii BZI au luat legătura și cu primarul Mihai Chirica, însă acesta nu a răspuns solicitărilor.

Controlorii din autobuze și tramvaie trebuie să aibă mare grijă când dau amenzi, după noua directivă de la primărie.

Comentarii
  • Chiar daca in Primarie, institutiile publice si societatile Consiliului local salariatii au salarii bune, nivelul dezastruos al activitatii si eficienta nu se schimba. Exista insa si o minoritate in aceste institutii care-si face treaba bine. Am intilnit astfel de oameni. Doar ca, pentru a fi performant, iti trebuie mai intii minte, nu bani. In concluzie, in majoritate, Primaria, societatile CL si institutiile primariei (POLITIA LOCALA, SALUBRIS, ECOPIATA, CTP, CITADIN, DAC, Finante locale etc) nu sint altceva decit o gloata de golani analfabeti si incompetenti, multi neamuri intre ei, multe curve, multi lingai , care au ca singur scop sa primeneasca si sa mulga pe cetateni si pe altii ca sa alimenteze buzunare personale. La vreme de alegeri, daca numarati toti angajatii din aceste structuri, sint votanti extrem de fideli ce lupta in haita pentru a-l pastra pe mafiotul sef, primarul sau cine o mai fi. In nici o firma reala nu exista asa un surplus de personal si atita ineficienta. In economia reala, firme din acestea ar muri imediat. In Iasi, li se asigura monopol. Numarati citi angajati au aceste societati ale primariei ori institutii si veti vedea ca interesul de a le avea este majoritar electoral pentru ca votul lor este garantat. E spirit de haita. Voturi garantate. Nu conteaza pentru ce au fost create aceste structuri, nu exista controale sau audituri, totul in aceste structuri e protejat de mafiotul sef. Lunar, mafiotul sef primeste daruri de tot felul, dar mai ales plicuri cu bani de la fiecare dintre sefi. Aveti exemplul cel mai bun cu botezul copilului Primarului, a vicelui Botez si cite or mai fi. Exista dovezi. In fapt, multi dintre ei sint niste nulitati in toate directiile. Din pacate nimeni, nici macar opozitia sau presa nu zice nimic, iar justitie nu avem. Uitati-va la fetele acestor sefi din institutii si vedeti chipuri de oameni mediocri, supusi et cu inteligenta minimala. Uitati-va ce origini si studii au acesti oameni !

  • CHICHIRICA FOFIL8CA PENALA 5 VILE DE PE MUNCA OILOR DE IESENI MAI BINE LEAR SPUNE CONTROLORILOR PENALI ESCROCI SI PEDOFILI SA NU MAI HARTUIASCA ELEVII SA LE FURE BANUTII DIN BUZUNAR

  • ar trebui delimitate locurile in autobuz intre platitori si gratuitati (sia asa majoritatea sunt cei cu gratuitati si platitorii nu au loc)

  • Și pe cine să votăm, unul care să nu fure, dar care să aibă relații și posibilitatea reală de a aduce fonduri la bugetul Iașului? Oricât de onest ar fi un primar, dacă nu are susținere politică la nivel central nu poate face nimic, iar ca să ai susținere trebuie să cotizezi, de unde oare?

  • In primul rand, controlorii nu au voie sa va legitimeze in cazul in care nu ai bilet, nu au voie sa te tina cu forta in mijlocul de transport(se numeste sechestrare) , poti cobora la orice statie vrei, ei au obligatia sa cheme politia si dupa sa fii legitimat si amendat.

  • Fereasca Sfantul sa ma opreasca vreun controlor si sa ma regina sau sa ma perchezitioneze!!! Dau cu el de pamant si il toc marunt apoi i-l dau lui Chirica sa-l manance la cina!!!! Moeeeee Chirica si tot staf-ului de la PM Iasi!!!! Kakat sa mancati de 3x/zi

  • Ciolacu și Stanescu vin sa consfințească blatul regizat de PESEDEEEEE cu PeNeLeeeeee .
    Ce face Balaniscu se cheamă prostituție politica.
    Astăzi se oficiază Mariajul Balaniscu &Boca
    Cine e Boca? Sinistrul samsar imobiliar fost consilier local care a aghezmuit toate PUZ-rile după interesele imobiliarilor. Acum gratie lui Balaniscu revine și va continua opera de distrugere a Iasului.
    Ieseni când puneți ștampila pe Balaniscu gândiți-vă că consimtiti ca Boca și Chirica să continue opera de distrugere pas cu pas a Iasului, că veți muri cu zile datorită poluării .
    Balaniscu= Boca= Mafia Imobiliarea= Chirica= Bani Negri

  • De ce ati oprit comentariile de la stirea cu blocul ilegal construit. Ati scris doar prostii in articol. Nu a fost nimeni achitat si judecarea dosarului continua. La muiti ani!

  • E normal ca procedeaza asa pt ca in Romania asta merge treaba . Te prostește cu ulei, mâncare , băutură și apoi ei fură de 10 ori mai mult. Asa suntem în țara asta ne place să fim mințiți pe față și nu doar o dată . Gândiți/vă ca de peste 30 ani nu prea se mișcă mare lucru în țara asta așa ca încercați să gândiți cat de cat!

  • Corect este că un controlor din echipa sta la băut,iar celălalt urca in mijlocul de transport doar pentru a viza foia de pontaj.Vai de capul vostru de controlori corecți ce sunteți.Elevii au liber oricum,pensionarii doamne ajuta sa nu mai aibă,iar studenții și ei ar trebui să aibă liber.Sanctionati țiganii daca sunteți corecți și spuma societății cu care va salutați prin mijloacele de transport.

  • Si cam cum cobori la orice statie daca mie mi-au dat 100 lei pentru un bilet necompostat de compostor si circ cu chemat politia si blocat usile de catre sofer? Precizez, sunt o femeie normala, nici infractor, nici huligan. Cum cobori, intreb pentru un prieten. Controlorul era la telefon cu Politia si soferul i s-a cerut sa blocheze usile si m-a dus asa pana la capat de linie pe intineric, nu cunosc nici traseul, nefiind din oras. Nu aveam nici telefon la mine. Tu te auzi?

  • Sanctionati țiganii daca sunteți corecți cu care va salutați prin mijloacele de transport.

    cersetorii si „cantaretii” de plozi de ce nu sunt opriti de controlori, de ce nu-i dau pe mana Politiei Locale ca cei de la Directia de Asistenta Sociala sa-i decada din drepturi pe parinti? isi fac de cap intre Moldova si Piata Unirii.

    HUOOOO!!! LEGEA E PENTRU TOATA LUMEA, NU NUMAI PENTRU FRAIERII CU BUN SIMT SI CONDUITA CIVICA!!!

Adauga un comentariu