Economic Local

Poșta Română a mărit salariile pentru a atrage mai mulți angajați. În județul Iași, 10 oficii au rămas fără poștași

Publicat: 28 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poșta Română a mărit salariile pentru a atrage mai mulți angajați. În județul Iași 10 oficii au rămas fără poștași
Poșta Română are nevoie de mai mulți angajați în județul Iași

În județul Iași, Poșta Română se confruntă cu o deficiență de angajați. Compania a mărit, la nivel național, salariile poștașilor cu 250 de lei

Un serviciu la Poșta Română nu mai este atractiv pentru tinerii din Iași. Majoritatea angajaților lucrează de ceva ani, însă multe dintre oficiile din județ au rămas fără agenți. În Iași, Poșta Română are aproximativ 600 de angajați, dar nu sunt suficienți pentru volumul de muncă existent.

Poșta Română are nevoie de mai mulți angajați în județul Iași

În județul Iași se caută curieri poștali pentru oficiile din Valea Lupului, Lunca Cetățuii, Târgu Frumos, Pașcani 1, OJP Iași, Piciorul Lupului, Miroslava, Probota, Gârbești. De asemenea, mai sunt căutați un ofițer suport clienți la Târgu Frumos și un operator platformă logistică în Iași. Pentru postul de curier, candidații trebuie să aibă și permis categoria B. Compania este în proces de digitalizare, însă factorul uman nu poate fi înlăturat din sedii. Angajații existenți trebuie să acopere și posturile vacante pentru a rezolva cererile clienților. De multe ori, cei noi stau pentru câteva luni, după care pleacă din cauza salariilor mici.

„Desigur că noi intenționăm să acoperim toate posturile din județ. Chiar m-am bucurat să văd că săptămâna trecută am avut doi candidați pe un post la interviu, asta înseamnă că oamenii încă își doresc să lucreze la poștă. Unul dintre ei a mai lucrat cu mulți ani în urmă, însă a plecat din țară, iar când s-a întors, s-a hotărât să revină la noi. Totuși, este destul de greu să concurăm cu celelalte oferte de muncă de pe piață, având în vedere oferta salarială și volumul de muncă. Însă noi încercăm pe cât posibil să le oferim toate condițiile, bonusuri, uniformă, un program bine pus la punct”, a precizat Costică Florea, directorul Oficiului Județean Poștal Iași.

Compania a mărit salariile

În prezent, salariul net al unui poștaș debutant este de 2.024 de lei, însă de la 1 iunie va primi 2.134 de lei, o creștere de doar 110 lei. Din cauza factorului financiar, mulți oameni aleg să plece de la companie, iar greu se mai găsesc înlocuitori. Cei care vor beneficia de creșterile salariale sunt doar angajații ce au semnat contractul înainte de 1 martie 2023. De asemenea, cei care încasează banii pentru facturile de la utilități vor primi un bonus de 1 leu pentru fiecare document. Pe lângă salarii, angajații mai primesc și bonuri de masă, în valoare de 600 de lei. Începând cu luna martie, poștașii vor primi și uniforme noi, care constă în pelerină, șapcă, pantaloni.

Poșta Română are nevoie de mai mulți angajați, iar pentru acest lucru a mărit și salariile, pentru a atrage potențiali candidați.

Adauga un comentariu