Eveniment-Social

Poștaș condamnat de judecători, după ce s-a înfruptat din banii ieșenilor! Individul, obligat să achite daune de peste 20.000 de lei, către Poșta Română! (Exclusiv)

Publicat: 05 aug. 2020
Judecătorii au dispus condamnarea unui poștaș, Daniel Constantin Zaharia, pentru fals și delapidare, după ce acesta a fost acuzat că s-a înfruptat din banii ieșenilor
Un poștaș din Iași a fost condamnat de judecători pentru fals și delapidare

Un poștaș a fost condamnat de judecători, după ce s-a înfruptat din banii ieșenilor! Individul a fost obligat să achite daune de peste 20.000 de lei către Poșta Română! Daniel Constantin Zaharia, acuzat de procurori de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare

Un poștaș a fost condamnat de judecători după ce s-a înfruptat din banii ieșenilor! În plus, individul a fost obligat să achite daune de peste 20.000 de lei către Poșta Română! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Daniel Constantin Zaharia la pedeapsa rezultantă de 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare.

„Instanța admite acțiunea exercitată de partea civilă Compania Națională Poșta Română SA. Îl obligă pe inculpatul Daniel Constantin Zaharia să îi plătească acesteia suma de 20.227 de lei, cu titlu de daune materiale”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentință nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Poștașul Daniel Constantin Zaharia, acuzat că s-a înfruptat din banii ieșenilor!

Procesul lui Daniel Constantin Zaharia a început pe data de 1 iulie 2019. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat atunci pe poștaș de comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și delapidare.

Conform anchetatorilor, în luna octombrie 2013, ieșeanul ar fi falsificat peste 30 de mandate poștale. Oamenii legii spun că, în urma acestei acțiuni, poștașul ar fi încasat suma de 20.227 de lei. Potrivit procurorilor, banii ar fi trebuit să ajungă la zeci de ieșeni. În urma anchetei, autoritățile au ajuns la concluzia că cel care ar fi luat suma amintită era poștașul.

Poștaș, pedepsit de magistrați după ce s-a înfruptat din banii ieșenilor

După cercetările efectuate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe poștaș. Anchetatorii au susținut că, doar în câteva săptămâni, individul ar fi falsificat 32 de înscrisuri oficiale, pe care le-ar fi folosit pentru a ascunde că el ar fi luat banii respectivi. Pe lângă pedeapsa aplicată lui Daniel Constantin Zaharia, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus și desființarea documentelor falsificate. De remarcat este faptul că acesta nu este singurul caz în care un poștaș s-ar fi înfruptat din banii ieșenilor. Așadar, în urmă cu câteva luni, judecătorii l-au condamnat pe poștașul Mihăiță Harschi la 2 ani și 11 luni de închisoare, cu executare în regim de detenție, pentru delapidare în formă continuată și fals intelectual.

„În cursul lunii mai 2016, inculpatul, în calitate de factor în cadrul Oficiului Județean de Poștă Iași, a falsificat înscrisuri oficiale – mandat plată pensii, prin menționarea unor fapte necorespunzătoare adevărului. Acesta a completat talonul de pensii, a semnat la rubrica destinatar și a trecut datele din actele de identitate ale altor persoane, ca fiind ale destinatarilor, atestând faptul că sumele corespunzătoare pensiilor în cauză le-ar fi fost înmânate destinatarilor. În acest mod, inculpatul și-a însușit, în interes personal, banii respectivi”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit anchetatorilor, persoana vătămată Compania Națională Poșta Română SA București s-a constituit parte civilă cu suma de 10.793,47 lei.

„Inculpatul nu a fost audiat, neprezentându-se la solicitările organelor de urmărire penală”, au încheiat procurorii cu privire la poștașul ieșean.

Adauga un comentariu