Local

Povestea elevului care a dat lovitura la Evaluarea Națională! Vasile Amăriuței vrea să urmeze cursurile Liceului de Informatică “Grigore Moisil” din Iași

Publicat: 24 iun. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Povestea elevului care a dat lovitura la Evaluarea Națională Vasile Amăriuței vrea să urmeze cursurile Liceului de Informatică Grigore Moisil din Iași
Vasile Amăriuței a avut media 10 la examenul de Evaluare Națională

La școala din Voinești au fost două note de 10 la Limba Română și o medie de 10, cea a lui Vasile Amăriuței, la Evaluarea Națională.  Atât profesorii și directorul școlii se mândresc cu rezultatele obținute de toți elevii care au susținut examenul de Evaluare Națională.

Vasile Amăriuței: „A fost simplu la matematică“

Vasile Amăriuței consideră că examenele au fost ușoare și, deși se temea puțin de examenul la Limba Română, acesta nu l-a pus în dificultate. Dorește să urmeze cursurile Liceului de Informatică “Grigore Moisil” din Iași, dar încă nu este hotărât dacă ar vrea să urmeze o carieră în I.T.

Colegul său Matei Crivoi, de asemenea, dorește să meargă la acest liceu și consideră că poate fi o rampă de lansare în vederea angajării, la finalul studiilor.

Profesoara de Limba Română de la Școala din Voinești este mândră de reușitele elevilor săi și crede că întreaga echipă a școlii s-a conformat în cel mai eficient mod pentru a pregăti copii pentru examen, mai ales că mare parte din ciclul gimnazial a fost în mediul online.

Atât directorul școlii, Cristian Danielevici, cât și profesoara, Georgeana Bălinișteanu, consideră că aceste rezultate sunt dovada clară că și la școlile din mediul rural se pot obține performanțe.

16 decariști, în județul Iași

În județul Iași, 16 elevi de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională care îi va conduce la liceele de top.

Cei 16 elevi care au reușit performanța de a lua nota 10 la ambele probe ale examenului de Evaluarea Națională sunt: Vasile Amăriuței, Teofana Agape, Ema-Ioana Liță, Teodora-Monalisa Strachină, Marian Tudor Brumă, Ilinca Ciobanu, Daria Sfecliș, Elena Anastasia Stoica, Teodora Bitta, Alessia Anton, Ilinca Maria Banu, Diana-Andreea Iftimie, Lavinia-Alexandra Timofte.

Vasile Amăriuței a absolvit în acest an Școala Gimnazială „Ioanid Romanescu” din comuna Voinești. Acesta consideră că cele două probe de la Evaluarea Națională au fost facile, mai ales cea de la Limba română. Băiatul ar dori să meargă la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași.

„Subiectul de la examen a fost foarte ușor la Română. Am făcut pregătire doar un semestru. Doresc să continui pe profilul de mate-info”, declară Vasile Amariței, unul dintre elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

 

Continuarea articolului despre Vasile Amăriuței în ediția de sâmbătă a BZI.ro

Comentarii
Adauga un comentariu