Coronavirus

Povestea emoționantă a unui tânăr. Mama sa a intrat în carantină pentru a-l trata de COVID-19 însă a fost răpusă de noul virus

Publicat: 03 apr. 2020

Un tânăr se învinovțește pentru moartea mamei sale. Când a aflat că fiul ei a fost despistat cu coronavirus, Linda n-a stat pe ganduri: s-a mutat cu el, ca să-l îngrijească. A fost găsită, fără suflare, chiar de băiatul ei. Întreaga comunitate din Bolton, Marea Britanie, plânge moartea Lindei Toppen. Femeia, în vârstă de 66 de ani, a fost ucisă fulgerător de COVID-19, la doar câteva zile după ce a simțit primul simptom al bolii.

Linda era în izolare cu fiul ei, Rob, care fusese diagnosticat cu coronavirus dup ce s-a întors din Polonia, la începutul lunii martie. Totul ar fi început cu „un junghi în piept”. Starea femeii s-a agravat de la o zi la alta. Văzând că mama lui, fost asistentă medicală, abia se mai putea ridica din pat, Rob a sunat la ambulanță. Însă Linda a insistat că nu este nevoie să vină nimeni și că vrea doar să doarmă puțin.

A doua zi, dimineața, bărbatul s-a dus să o cheme la micul dejun. Când a intrat în dormitor, și-a dat seama că ceva cumplit se întâmplase:

„Nu mai știam ce să fac, eram disperat! Era pe pat, întinsă, dar nu se mișca…Am început să strig „Trezește-te, mamă! Te rog! Mamă! Mamă!”, dar nu a reacționat. Când au ajuns medicii, încă îi făceam masaj cardiac. I-am auzit spunând că nu mai e nimic de făcut, că murise de ceva timp. Nu vă pot descrie ce am simțit. Era perfect sănătoasă, de la mine a luat virusul ăsta criminal…”, a povestit Rob.

Aproape două milioane de britanici ar putea fi infectați cu coronavirus

Noul coronavirus ar fi infectat deja peste 1.7 milioane de britanici, potrivit cifrelor NHS. Datele colectate online de serviciul de urgenţă 111 al NHS arată că mii de oameni s-au prezentat drept „cazuri potenţiale” de infectare cu Covid-19. Începând cu 18 martie, aproape 1.5 milioane de oameni s-au înregistrat online cu simptome care s-ar putea potrivi cu cele ale noului coronavirus, în timp ce alte 243.543 evaluări au fost făcute la numerele de urgenţă 111 şi 999 oferite de NHS.
Adauga un comentariu