BZI LIVE

Povestea și visul spectaculos al unor profesori și liceenilor lor de la un mare colegiu din județul Iași. Mărturisiri, povestiri speciale și sensibile în Studioul BZI LIVE

Publicat: 22 oct. 2019

Miercuri, 23 octombrie 2019, începând cu ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE va în scoasă în prim-plan povestea și visul spectaculos al unor profesori și a liceenilor lor de la un mare colegiu al județului Iași. Mărturisiri, povestiri speciale și sensibile vor fi oferite de interesanții invitați. Este vorba de profesorul Angela Cășăriu (coordonator proiect) și liceenii participanți în cadrul acestuia: Ștefan Frăsilă, clasa a XI-a, Daniel Gheorghiu, clasa a XI-a. Toți fac parte din comunitatea educaţionala a Colegiului Național Mihail Sadoveanu din municipiul Paşcani. Astfel, anul acesta, cei trei sunt implicat într-un nou proiect Euroscola prin care încearcă să promoveze în comunitate activitatea actorului păşcănean Rudolf Nesvadba, invitat în anii ’70 – ’80 pe marile scene din România.

„La această ediţie promovam activitatea unui actor păşcănean amator, Rudolf Nesvadba, care a fost invitat pe marile scene de teatru din ţară. Avea o păpuşă mecanică, Gogu, era ventriloc şi a avut un succes nemaipomenit în comunitatea locală, dar şi la nivel naţional <>”, a transmis profesorul Cașariu. Pe de altă parte, despre rolul și importanta implicării liceenilor în asemenea activități, pasiunile și gândurile tinerilor și a colegilor de generație vor fi alte elemente abordate în această producție media.

De menționat ca Euroscola este un concurs național prin care tinerii sunt informați despre procesul de integrare europeană. Acesta reunește anual 500 de elevi din din toată Uniunea Europeană și este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an.

Toți cei care doresc să adreseze întrebări o pot face la rubrica de comentarii, pe www.bzi.ro sau în direct, accesând http://www.facebook.com/cotidianul.bzi.loading...

Adauga un comentariu