National

Povestea tragică a unui bărbat din Vaslui, decedat în urma COVID-19: A pus afacerile pe primul plan și a crezut că lui nu i se poate întâmpla!

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea tragică a unui bărbat din Vaslui decedat în urma COVID-19 A pus afacerile pe primul plan și a crezut că lui nu i se poate întâmpla

Un bărbat din Vaslui a crezut că lui nu i se poate întâmpla şi şi-a pus afacerile mai presus de propria viaţă. Bărbatului din Vaslui răpus de COVID-19, a ascuns că a călătorit în străinătate.

Acesta a minţit ca să evite carantinarea pentru a-şi conduce afacerile în continuare.

Pacientul avea antecedente medicale, fiind cunoscut cu afecţiuni cardiace, pe care însă şi le ţinea sub control fiind o persoană foarte activă.

La începutul lunii martie a călătorit în Antalia, Turcia şi a revenit în ţară pe 13 martie. Primele simptome au apărut în jurul datei de 24 martie, a mers la medicul de familie pentru tratament, însă i-a ascuns că a fost în Turcia pentru a nu fi obligat să intre în carantină.

Trei zile mai târziu starea lui s-a agravat, iar familia a sunat la 112. Pe data de 30 martie a fost confurmat pozitiv cu coronavirus. Din păcate, starea lui s-a înrăutăţit cu fiecare zi, iar pe data de 5 aprilie a încetat din viaţă.

Toate cadrele medicale care au intrat în contact cu bolnavul, inclusiv familia au intrat în izolare la domiciliu.

Personalul medical aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus atrag atenţia tuturor pacienţilor asupra importanţei comunicării tuturor informaţiilor atât de starea de sănătate cât şi de actualul context epidemiologic: dacă au călătorit în străinătate, dacă au intrat în contact cu persoane care la rândul lor au călătorit în zone afectate de COVID-19. Intervenţia rapidă într-o astfel de situaţie poate salva viaţa.

Adauga un comentariu