Dacă te întrebi ce rețete de ciorbe să mai prepari, ei bine, poți face o supă de conopidă ungurească. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă. Nu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea.
Supa de conopidă este hrănitoare și gustoasă, potrivită pentru un prânz sau cină într-o zi rece de iarnă. Este plină de savoare, culoare, cu texturi ce te vor face să o iubești instant. Dacă îți place conopida sigur o să îți placă și această rețetă.
Rețeta pentru supă de conopidă ungurească
Pentru că sezonul rece este anotimpul perfect pentru supele fierbinți în care poți include nenumărate legume. Aceste ciorbe sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți și se pot combina între ele, în multe preparate gustoase. Și pentru că încă e destul de frig afară, ciorbele consistente ar trebui să nu lipsească din meniurile zilnice. Savurate calde, pun sângele în mișcare și oferă organismului o doză de sănătate.
Specialiștii în nutriție ne spun despre conopidă că reprezintă unul dintre alimentele benefice funcționării organismului la cote maxime. Datorită conținutului bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la eliminarea toxinelor din organism. În același timp, conopida este o sursă excelentă de antioxidanți.
Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 conopidă de mărime mai mică; 1 ceapă de mărime medie; 2 morcovi; 1 cartof mai mare; 1 rădăcină de țelină mai mică; 1 rădăcină de pătrunjel; 11 ardei gras; 1-2 roșii; 30 ml de ulei de floarea soarelui; 2 gălbenușuri; 200 gr de smântână cu 20% grăsime; pătrunjel și mărar verde; sare și piper, după gust; oțet sau suc de lămâie.
Pregătește toate legumele și celelalte ingrediente necesare preparării ciorbei. Curăță ceapa, morcovii, cartoful, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Apoi clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în cuburi mici.
Curăță conopida de frunzele verzi, taie-i cotorul, apoi o desfaci în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece, apoi taie-le în sferturi și lasă-le în apă rece până când le vei adăuga în ciorbă. Opărește roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt. Spală verdeața și pune-o la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul.
Mod de preparare
Pune uleiul într-o oală de 4 litri așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă toate legumele tocate, mai puțin cartoful. Presară și un praf de sare peste legume și călește-le pentru 8-10 minute, amestecând constant, pentru a nu se arde. În altă oală, pune 3 litri de apă la fiert.
Când legumele sunt pătrunse, adaugă bucățile de conopidă și amestecă-le bine cu ingredientele călite. Apoi adaugă apa fiartă și o linguriță de sare. Este indicat să pui sarea de la început pentru a se pătrunde conopida și a prinde gust de la celelalte legume. Lasă delicioase ciorbă de conopidă să fiarbă pentru 10 minute, apoi adaugă cartoful și mai târziu roșiile.
Amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, un praf de sare și unul de piper. Ia cu polonicul din zeama de fierbinte și adaugă peste acest amestec. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în ciorbă, amestecând intens cu o spatulă.
Toacă și mărarul verde și adaugă-l în ciorbă, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Păstrează puțin mărar proaspăt și pentru decor. Mai fierbe ciorba pentru aproximativ 10 minute. După ce ai stins focul, poți adăuga și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Savurează delicioasa ciorbă de conopidă fierbinte, acrită cu oțet sau lămâie, simplă sau cu pâine de casă. Și dacă ești în căutarea mai mult preparate cu conopidă, poți încerca și o rețetă de conopidă la cuptor cu ou și smântână. Această supă de conopidă ungurească se servește fierbintă alături de o pâine proaspătă.