Prima pagină » Culinar » Rețeta pentru supă de conopidă ungurească! Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

Rețeta pentru supă de conopidă ungurească! Iată ce ingrediente trebuie să folosești!

03 mart. 2025, 09:07,
Redacția BZI în Culinar

Dacă te întrebi ce rețete de ciorbe să mai prepari, ei bine, poți face o supă de conopidă ungurească. Este o rețetă simplă, dar gustoasă și consistentă. Nu ezita să introduci conopida în alimentația ta zilnică, pentru că ai o gamă variată de rețete pe care le poți prepara cu ea.

Supa de conopidă este hrănitoare și gustoasă, potrivită pentru un prânz sau cină într-o zi rece de iarnă. Este plină de savoare, culoare, cu texturi ce te vor face să o iubești instant. Dacă îți place conopida sigur o să îți placă și această rețetă.

Rețeta pentru supă de conopidă ungurească

Pentru că sezonul rece este anotimpul perfect pentru supele fierbinți în care poți include nenumărate legume. Aceste ciorbe sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți și se pot combina între ele, în multe preparate gustoase. Și pentru că încă e destul de frig afară, ciorbele consistente ar trebui să nu lipsească din meniurile zilnice. Savurate calde, pun sângele în mișcare și oferă organismului o doză de sănătate.

Specialiștii în nutriție ne spun despre conopidă că reprezintă unul dintre alimentele benefice funcționării organismului la cote maxime. Datorită conținutului bogat în fibre și apă, consumul de conopidă ajută la eliminarea toxinelor din organism. În același timp, conopida este o sursă excelentă de antioxidanți.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de 1 conopidă de mărime mai mică; 1 ceapă de mărime medie; 2 morcovi; 1 cartof mai mare; 1 rădăcină de țelină mai mică; 1 rădăcină de pătrunjel; 11 ardei gras; 1-2 roșii; 30 ml de ulei de floarea soarelui; 2 gălbenușuri; 200 gr de smântână cu 20% grăsime; pătrunjel și mărar verde; sare și piper, după gust; oțet sau suc de lămâie.

Pregătește toate legumele și celelalte ingrediente necesare preparării ciorbei. Curăță ceapa, morcovii, cartoful, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Apoi clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în cuburi mici.

Curăță conopida de frunzele verzi, taie-i cotorul, apoi o desfaci în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece, apoi taie-le în sferturi și lasă-le în apă rece până când le vei adăuga în ciorbă. Opărește roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt. Spală verdeața și pune-o la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul.

Mod de preparare

Pune uleiul într-o oală de 4 litri așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă toate legumele tocate, mai puțin cartoful. Presară și un praf de sare peste legume și călește-le pentru 8-10 minute, amestecând constant, pentru a nu se arde. În altă oală, pune 3 litri de apă la fiert.

Când legumele sunt pătrunse, adaugă bucățile de conopidă și amestecă-le bine cu ingredientele călite. Apoi adaugă apa fiartă și o linguriță de sare. Este indicat să pui sarea de la început pentru a se pătrunde conopida și a prinde gust de la celelalte legume. Lasă delicioase ciorbă de conopidă să fiarbă pentru 10 minute, apoi adaugă cartoful și mai târziu roșiile.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, un praf de sare și unul de piper. Ia cu polonicul din zeama de fierbinte și adaugă peste acest amestec. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în ciorbă, amestecând intens cu o spatulă.

Toacă și mărarul verde și adaugă-l în ciorbă, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Păstrează puțin mărar proaspăt și pentru decor. Mai fierbe ciorba pentru aproximativ 10 minute. După ce ai stins focul, poți adăuga și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Savurează delicioasa ciorbă de conopidă fierbinte, acrită cu oțet sau lămâie, simplă sau cu pâine de casă. Și dacă ești în căutarea mai mult preparate cu conopidă, poți încerca și o rețetă de conopidă la cuptor cu ou și smântână. Această supă de conopidă ungurească se servește fierbintă alături de o pâine proaspătă.

Bugetul.ro
Tăcutul patron de la Arabesque, marele magazin de materiale de construcții din România. Afacerile l-au transformat într-unul dintre cei mai bogați oameni din Galați
redactia.ro
Trump și Putin, discutie decisivă despre războiul din Ucraina. Când va avea loc și ce se va negocia direct
Bugetul.ro
Județele groazei din România. Oamenii rămân pe drumuri din cauza concedierilor masive făcute de companiile care funcționează în aceste zone ale țării
a1.ro
La ce schimbare de look a apelat Gabriela Cristea, după retragerea de la Mireasa - Capriciile Iubirii. Cum arată acum vedeta
Playtech.ro
Momentul în care a izbucnit incendiul în clubul din Macedonia de Nord. Artificiile au aprins totul în câteva secunde VIDEO
observatornews.ro
Oameni de știință blocați într-o bază din Antarctica, cer să fie salvați dintr-un motiv terifiant
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Mirela Vaida, pe mâna medicilor. Ce a pățit prezentatoarea TV
realitatea.net
Ce să faci când îţi rămâne un os de peşte în gât. Soluții care te pot scoate din încurcătură
SportpeSurse
Pentru că l-a susținut pe Călin Georgescu, Anca Alexandrescu plătește prețul suprem. Ce a pățit în toiul nopții prezentatoarea TV
Playtech.ro
Trucul folosit de supermarketuri pentru a menţine fructele şi legumele proaspete mai mult timp. Acasă se strică imediat
Dailybusiness.ro
Ce salarii le plătește Pescobar angajaților lui. Cât câștigă un manager la Taverna Racilor
RomaniaTV
Despărțire BOMBĂ în showbiz! Iulia Albu și Mike s-au despărțit! Au fost împreună 8 ani. De ce i-a dat vedeta papucii iubitului ei
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Lovitură devastatoare pentru cei care o admiră pe Ema Karter. Decizie şocantă luată de vedeta XXX
redactia.ro
Dana Budeanu i-a distrus pe Călin și Cristela Georgescu. "V-ați folosit de Biserică ca ultimele scursuri"
ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`